Olivový olej je hotový všeliek: Poznáte všetky jeho vlastnosti a výhody?

Odborníčka o ňom prezradila aj to, čo určite netušíte.

Každý, kto sa chce zdravo stravovať a mať zdravý životný štýl vie, že základom kuchyne by mal byť olivový olej. Toto tekuté zlato obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok a vitamínov, ktoré nás udržujú fit. Vedeli ste však, že vám môže pomôcť aj pri zdravotných problémoch? „Olivový olej je perfektný štartér pre tráviaci trakt. Jedna lyžička naštartuje celý metabolizmus, je to veľmi zdravé a sťahuje hladinu cholesterolu. Je dobrý aj na kardiovaskulárne ochorenia, odporúča sa aj ľuďom, ktorí majú problém s depresiou, cukrovkou či pri všetkých diétach,“ vysvetľuje odborníčka na olivový olej Ivana Francistiová, ktorá bola hosťom v Dobrom ráne.

Hoci používať olivový olej pri varení je v súčasnosti viac-menej rutina, pri pečení mnohí siahame po kravskom masle či margaríne. Francistiová pripomína, že tekuté zlato je vhodné aj na to. „Olivovým olejom sa dá nahradiť aj margarín pri pečení. Na 100 gramov margarínu sa použije 75 gramov olivového oleja. Je dobrý na bábovku či na muffiny. Jedlo je potom vláčnejšie,“ povedala odborníčka.

Ako vám pomôže olivový olej pri zvýraznení vašej krásy sa dozviete v priloženom videu!

 Zaujímavé témy, aktuálne informácie, atraktívnych hostí a chutné recepty nájdete každý pracovný deň od 6:45 v rannej relácii Dobré ráno na JOJke. Vstávajte s nami!

Viete, že aj iné oleje sú hotovým pokladom? 

Vyrobte si doma bylinkový olej: Je to skvelé!

Hľadáte elixír krásy? Arganový olej zatočí s každým problémom!

Kokosový olej je hotový zázrak! Na čo všetko ho využiť?