Koreniny sú hotová veda: Naučte sa ich správne používať vo vašej kuchyni!

Rady vám dá odborník na slovo vzatý.

Každý z nás vie, že dokonalé jedlo musí byť nielen správne pripravené, ale hlavne dobre dochutené. Časy, keď v našich koreničkách kraľovalo len čierne korenie, rasca, červená paprika a bobkový list sa už skončili a my máme k dispozícii korenie, aké si len vieme predstaviť. No otázka znie, či ho vieme aj správne používať. „Základná zásada je, že vás to musí baviť. Zábava, radosť, fantázia. Prvé pravidlo je, že jedna bylinka musí byť dominantná. Ostatné ju iba dopĺňajú. Takže, mám napríklad cestoviny, tak tam dám napríklad cesnak, oregano, bazalku a tie ostatné doplnia chuť,“ radí David Jurásek zo spoločnosti Davídkovo korení, ktorý bol hosťom v Dobrom ráne.

Napriek tomu, že používame rôzne bylinky, netreba zabúdať ani na osvedčenú a overenú klasiku. A tou je čierne korenie. „Dôležitá je znalosť byliniek. Ľudia sa ma často pýtajú, prečo mám v tých zmesiach veľa čierneho korenia. Urobí to, že vám to v tej zmesí zaguľatí tú chuť,“ vysvetlil Jurásek.

Zaujímavé témy, aktuálne informácie, atraktívnych hostí a chutné recepty nájdete každý pracovný deň od 6:45 v rannej relácii Dobré ráno na JOJke. Sledujte nás!