Každou kockou cukru o krok bližšie k smrti? STOP!

Biely cukor. Droga, ktorou si celkom dobrovoľne ničíme zdravie.

Vedeli ste, že v súčasnosti sa vo vedeckej sfére v súvislosti s cukrom používa označenie silné narkotikum? Často krát totiž za našim podráždením, nervozitou, depresiou, agresivitou, nesústredenosťou, či nekontrolovateľné emocionálne prejavy môže práve on. Sladučký biely prášok, ktorého užívanie, môže mať pre náš organizmus priam fatálne následky. Táto umelá chemikália, ktorá je procesom rafinácie zbavená akýchkoľvek živín, minerálov, či vitamínov, sa stáva ideálnou podstielkou pre vznik vážnych chorôb ako je cukrovka, obezita, hemeroidy, žalúdočné vredy, ľadvinové kamene, srdcovo-cievne ochorenia, či Alzheimer, nehovoriac o nikdy nekončiacich dentálnych problémoch a ťažkostiach s cholesterolom.

V Dobrom ráne sme v súvislosti s tak aktuálnou témou hostili pána Ivana Galla z Norbi Update. Mimo iného tiež divákom radil, ako ľahko a efektívne rafinovaný cukor nahradiť. Najmä v lete sme totiž denne vystavovaní sladkým lákadlám z každej strany a povedzme si otvorene, ignorovať stánky so zmrzlinou, či vôňu „osviežujúcej“ čapovanej limonády, dokáže len málokto z nás. Avšak podľa Ivana nič nie je úplne nemožné a všetko ponúka prijateľnú alternatívu. Tak napríklad podomácky vyrobená zmrzlina bez pridaného cukru? Žiaden problém: „Jednoducho si rozmixujete ovocie a necháte ho zamrznúť.“

Pozrite si zostrih z návštevy pána Iavna Galla v Dobrom ráne a nechajte sa inšpirovať. V mene zdravia!

Zaujímavé rozhovory, aktuálne témy, recepty, či exkluzívni hudobní hostia, čakajú na vás každé ráno v Dobrom ráne na JOJke! Sledujte nás!