Ako bude vyzerať spolupráca Ducha a polície? Prezradíme vám základný princíp seriálu!

V seriáli Duch, ktorý na JOJke štartuje už túto stredu, uvidíte kooperáciu zosnulého človeka a policajta. Ako to bude vyzerať v praxi?

Ich vzťah je o vzájomnej spolupráci. Darko, duch mafiánskeho bosa, sa k Emilovi, pôvodne policajnému analytikovi, dostane pri tom, ako hľadá svojho vraha. Darko sa v slobodnom svete nepohybuje voľne, je závislý na Emilovi, ten však bez ducha nedokáže vyšetrovať prípady. Duch sa bez Emila síce môže presúvať z jednej miestnosti do druhej, no policajt musí byť blízko neho. Najväčší vplyv a zásluhu má Darko na zmene myslenia Emila. Vďaka nemu Emil dokáže pochopiť pravidlá mafie, spôsob uvažovania a konania! 

Rozpor medzi nimi dvoma vzniká hlavne preto, že Darko by chcel, aby Emil riešil iba prípady, ktoré súvisia s jeho vraždou. Emil ale musí robiť prácu – vyšetrovať prípady, ktoré má pridelené. Keďže je svet mafie pomerne prepojený a Darko ho dôverne pozná, rýchlo dôjde k presvedčeniu, že takmer každý Emilov prípad by mohol súvisieť s jeho smrťou! 

​Dominancia je na riešení hlavného prípadu, ktorý vyšetruje polícia. Na konci väčšiny dielov sa nájde páchateľ, voči ktorému je vznesené obvinenie. Pretože ide o organizovaný zločin, niekedy chytia len časť páchateľov. Pre divákov sa konkrétny prípad uzatvorí, pretože dostane odpoveď, kto, prečo a ako zločin spáchal. To, že niekto v pozadí, kto je spolupáchateľom alebo zadávateľom vraždy, zatiaľ uniká pred spravodlivosťou, ho motivuje sledovať ďalšiu časť! 

Sledujte seriál Duch túto stredu o 20:40 na JOJke! 

Tagy: Duch