Prečo je seriálový Einstein vždy oblečený v tých istých veciach? Vieme, aký to má dôvod!

Diváci komediálno-kriminálneho seriálu Einstein si určite všimli, že hlavný hrdina Filip Koenig nosí stále tie isté outfity. Nie je to však spôsobené tým, že by sa pri nakrúcaní na jeho oblečení šetrilo. Má to oveľa hlbší dôvod!

Čo majú spoločné mená ako Marc Zuckerberg, Steve Jobs či Karl Lagerfeld? Okrem toho, že všetci traja sa svojou prácou preslávili na celom svete, je ešte niečo, čo ich spája. Napriek bohatstvu si každý deň obliekali ten istý typ oblečenia. Vysvetlenie je pritom úplne jednoduché. V priebehu dňa je človek nútený urobiť množstvo rozhodnutí a patrí medzi ne aj to, čo si oblečieme do práce. Každé jedno rozhodnutie nás stojí čas i energiu a tie nám potom môžu chýbať v oveľa dôležitejších situáciách. To je dôvod, pre ktorý sa menovaní páni obliekali vždy takmer rovnako. Chceli totiž eliminovať stratu energie. Navyše, časom sa ich outfity stali doslova značkou a tak boli neprehliadnuteľní, hoci nemali na sebe nič extrémne nápadné.

Einstein - Juraj Loj Zdroj: TV JOJ

​Rovnaké dôvody má aj obliekanie Filipa Koeniga zo seriálu Einstein. "Hľadali sme nejaké možnosti, ako stvárniť tú postavu. Bavili sme sa o tom, ako by mal chodiť oblečený. Prišiel som s takým nápadom, ktorý prešiel, že by mohol chodiť stále v kabáte a v jednom type oblečenia. Tým, že on nemá čas, nežije so žiadnou ženou, s matkou, tak on nemá čas riešiť tieto každodenné veci ako prať, žehliť. On chodí v jednom a tom istom. Prvé, čo mi napadlo, že by mal nosiť kabát. Mal by mať široké nohavice, všetko voľné, vzdušné a ujalo sa to," vysvetlil pre joj.sk Einsteinov predstaviteľ Juraj Loj.

Einstein - z nakrucania Zdroj: TV JOJ


Sledujte komediálno-kriminálny seriál Einstein každú nedeľu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Einstein