Režisér Ján Novák prezradil detaily o Hranici: TÝMTO si vás nový seriál rozhodne získa!

Nový komediálny seriál, ktorého dej sa odohráva na slovensko-ukrajinskej hranici si vás získa nie len originálnym humorom či nadupaným dejom, ale aj skvelým a hviezdnym hereckým obsadením. Aké detaily prezradil sám režisér seriálu, Ján Novák?

Komediálny seriál Hranica, ktorý aktuálne pripravujeme, je slovenskou verziou chorvátskeho licencovaného formátu Na granici. Tá naša Hranica sa odohráva konkrétne na slovensko-ukrajinskej hranici, kde v obci Krivé žije niekoľko dôležitých rodín. Tie pašujú naozaj všetko, teda okrem ľudí, zbraní a drog. Samozrejme, aby im biznis fungoval, potrebujú mať na druhej strane svojho spojenca – ukrajinskú rodinu, ktorá vlastní obchod s potravinami. Táto rodinka sa postará o poriadnu zábavu v seriáli no a ako to už býva, v poriadne nadupanom deji nesmie chýbať poriadny nepriateľ, ktorého v tomto prípade predstavujú colníci a príslušníci hraničnej polície. Tí sa snažia pašerákov odhaliť a prichytiť pri čine. V seriáli na vás čakajú zakázané lásky, romániky, pašerácke dobrodružstvá a množstvo postáv, ktoré sú taktiež zárukou skvelej gradácie deja.

No a na čo sa podľa režiséra, Jána Nováka, ktorý režíruje aj Nemocnicu, jeden z aktuálne najúspešnejších seriálov, môžu diváci tešiť najviac? „Humor a vtip. To celé nastavenie, ktoré je o tom, že z malej chudobnej dedinky sa pašujú veci do centra Slovenska a polícia nie je schopná tých pašerákov zastaviť. A to je úplne základný kľúč toho celého, i nastavenia na ktorom sa dá vytvoriť toľko vtipov, že niekedy som aj prekvapený z toho, čo autori vymysleli,“ prezradil v rozhovore pre Top Star, režisér Ján Novák.

Hranica - Braňo Deák, Simona Kollárová a Roman Poláčik Zdroj: TV JOJ

​Režisér si pochvaľuje aj prácu s hercami, ktorých vníma ako tých najväčších a najlepších profesionálov. „Ja som zatiaľ nadšený z kolegov hercov, pretože sú to veľkí profesionáli a majú výborný zmysel pre humor. My predkladáme nejakú koncepciu scenáru, ale oni to ešte viac povýšia,“ dodal režisér seriálu Hranica.

Tagy: Hranica