Titulná skladba k Hranici sa vám dostane pod kožu: Aha, kto naspieval energický hit!

Už 10. januára na JOJke odštartuje nový seriál Hranica, ktorý sa odohráva v slovensko-ukrajinskom pohraničí. Keďže každý seriál musí mať aj titulnú skladbu, výnimkou nie je ani Hranica. Energická pesnička sa vám dostane pod kožu!

Titulná skladba k seriálu Hranica sa volá Na hranici hora zelená a naspievala ju kapela Kandráčovci. Ak sa jej rytmus bude zdať fanúšikom povedomý, rozhodne to nebude náhoda. Ide totiž o skladbu, ktorú môžeme poznať pod názvom Na kostolnej veži zvoní zvon. „Pôvodne ide o rusínsku pesničku, ktorú nahralo spevácke duo z Medzilaboriec – Štefan Vasilenko a Ladislav Džupin. Toto boli páni speváci, ktorí túto skladbu nahrali ako prví v rusínčine a volá sa Ponad vodu lávka. Nám ju do slovenčiny pretextoval Vlado Puchala a myslím si, že mnohí ju poznajú práve pod názvom Na kostolnej veži zvoní zvon. K seriálu Hranica vznikla v poradí už tretia textová verzia a je veľmi vydarená. Krásne sa hodí k tematike seriálu a páči sa mi,“ povedal primáš Kandráčovcov - Ondrej Kandráč.

Že titulnú skladbu k Hranici naspievali práve oni, taktiež nie je náhoda. Tvorcovia seriálu si úspešnú a obľúbenú kapelu vybrali práve preto, že v sebe spájajú folklór i moderného ducha. „Kapela Kandráčovci na čele s Ondrejom Kandráčom patrí k tomu najpopulárnejšiemu v slovenskej hudbe. Snúbi sa u nich tradícia folklóru s moderným duchom. Aj preto bol interpret titulnej skladby k seriálu Hranica jednoznačnou voľbou. Rytmus piesne Na kostolnej veži tento projekt dokonalo vystihuje,“ vysvetlil kreatívny producent seriálu Hranica, Stano Guštafík.

​Kandráčovcov táto ponuka nesmierne potešila a svorne tvrdia, že je to pre nich akýsi splnený sen. „Je to veľká česť pre celú kapelu, pretože naspievať pre seriál titulnú skladbu, to je, myslím si, snom každej kapely. Splnil sa nám sen a ďakujem za to. Seriálu veľmi fandím. Už som videl nejaké ukážky a je to téma, ktorá mi je veľmi blízka, lebo som hrdý východniar, lokal patriot. Takže, sa teším, že povestný Schengen medzi Slovenskom a Ukrajinou dostal priestor v rámci seriálu,“ dodal Ondrej Kandráč.

Sledujte nový seriál Hranica už 10. januára o 20:35 na JOJke!