Veľa krásnej prírody i reálna hasičská zbrojnica: Kde sa vlastne nakrúca seriál Hranica?

Diváci nového rodinného seriálu Hranica si určite všimli, že súčasťou deja sú aj nádherné obrazy z krásnej prírody. Mnohých preto zaujíma, kde sa vlastne seriál nakrúca. Čítajte ďalej a dozviete sa!

Kameňolom, husté lesy i jazerá. To všetko v Hranici uvidíte. Koniec koncov, aj samotný hraničný priechod sídli uprostred dychberúcej prírody. Keďže seriál rozpráva príbeh o pašerákoch, ktorí z Ukrajiny na Slovensko nelegálne prevážajú všetko možné aj nemožné krížom cez lesy, niet divu, že sa veľa nakrúcalo v exteriéroch. To si nesmierne pochvaľujú nielen herci a štáb, ale aj samotní diváci. Zábery krásnej prírody totiž vynikajúco dopĺňajú zaujímavý dej.Hranica má veľa exteriérových scén, na denný seriál možno až príliš. Ale ja osobne preferujem nakrúcanie v reálnom prostredí. Je to neporovnateľné s ateliérom. Nakrúcame v lesoch, v kameňolome, na rôznych odľahlých miestach,“ vysvetlila Simona Kollárová alias seriálová Petra Berková pre týždenník Eurotelevízia.

Hoci sa dej Hranice odohráva v slovensko-ukrajinskom pohraničí, nakrúcal sa na Záhorí. Z logistických dôvodov by totiž nebolo možné vyrábať denný seriál v takej vzdialenosti od hlavného mesta. Napriek tomu sa tvorcom podarilo nájsť skvelé lokácie, ktoré pôsobia veľmi realisticky. Seriál sa točí, napríklad, v lesoch nad Lozornom, pri Devínskom jazere, vo Svätom Jure, v Jablonovom, v Záhorskej Bystrici i pred reálnou hasičskou zbrojnicou v Lozorne.

Hranica - Mižu a Boban backstage Zdroj: TV JOJ

Sledujte nový rodinný seriál Hranica každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!