Sväťo Malachovský oslavuje okrúhle 50. narodeniny: Aha, ako sa menil v priebehu rokov!

Obľúbený herec a komik patrí k slovenskej hereckej špičke a tiež k veľmi často obsadzovaným tváram. Srdcia mnohých fanúšikov si získal svojím humorom a talentom. Dnes oslavuje okrúhle 50. narodeniny a my vám ukážeme, ako sa menil v priebehu rokov!

Život úspešného Sväťa Malachovského sa niekoľko rokov hýbal úplne iným smerom než za herectvom. Narodil sa do rodiny operného speváka Ondreja Malachovského a keďže spolu s bratom Martinom zdedili jeho gény, celkom prirodzene vyštudoval operný spev na bratislavskom konzervatóriu. Po skončení štúdia sa opernému spevu venoval vyše desať rokov, pričom bol sólistom Štátnej opery v Banskej Bystrici a taktiež sólistom opery Slovenského národného divadla. Napokon sa však jeho život zvrtol a od árií sa posunul pred televízne kamery. Svoj humor využil aj na divadelných doskách a pôsobil v Radošinskom naivnom divadle i v Štúdiu L+S.

​Do povedomia širokých vrstiev divákov sa však dostal až vďaka účinkovaniu v seriáli Panelák. V kultovom projekte, ktorý bol niekoľko rokov vlajkovou loďou JOJky, stvárňovali spolu s kolegom Reném Štúrom dvojicu robotníkov Imreho a Gejzu. Z dvoch kolegov sa časom stala nerozlučná dvojica nielen na pľaci, ale aj v súkromí. Niet preto divu, že keď vznikal komediálny seriál Uhorčík, René si na Sväťa okamžite spomenul. „My sa s Renkom poznáme naozaj veľmi dlho, ani sa mi to nechce rátať, ale sú to dlhé roky. Možno nejakých 19-20 rokov. Toto je po dlhej dobe projekt, kde sa znovu spolu objavujeme pred kamerou. Je to príjemné s ním stáť po dlhej dobe pred kamerami,“ prezradil pri nakrúcaní Sväťo, ktorý si v seriáli zahral grófa Somlónyiho.

​Sväťa Malachovského však mohli diváci JOJky vidieť aj v mnohých ďalších projektoch. Bol neodmysliteľnou súčasťou skeč šou Haló, v ktorej pracoval po boku Michala Kubovčíka, Zuzky Šebovej, Romana Pomajba či Lujzy Garajovej Schramekovej. V hlavnej úlohe sa predstavil v sitkome Dvojičky, kde mal dokonca dvojrolu. Mihol sa aj v seriáloch Mafstory, Svet podľa Evelyn či Delukse. V uplynulých týždňoch ste ho mohli vidieť ako ministra obrany Podhradského v rukojemníckej dráme Ultimátum a od januára hviezdi v seriáli Hranica ako svojrázny policajt Julo Boban v Hranici.


Sväťo Malachovský dnes oslavuje okrúhle 50. narodeniny, ku ktorým mu srdečne blahoželáme! Ako sa menil v priebehu rokov, nájdete v galérii: