Alena Ďuránová to povedala bez okolkov: V tomto sú podľa nej muži a ženy úplne rovnakí!

Sympatická herečka, pôvodom Rožňavčanka, stvárňuje v úspešnom seriáli Hranica ráznu policajnú náčelníčku Soňu Baranovú. Tá si dirigovanie svojich kolegov na policajnej stanici už na prvý pohľad užíva a tak nás zaujímalo, či sa s tým stotožňuje aj jej herecká predstaviteľka Alena Ďuránová. Jej odpoveď bola naozaj priama!

Nová náčelníčka, Soňa Baranová, urobila na policajnej stanici v Krivom poriadny rozruch. Do stopercentne mužského kolektívu prišla ako prvá žena a chvíľu jej trvalo, kým sa u nich dočkala rešpektu. Tak trochu zvlčilých miestnych policajtov musela dať okamžite do laty a inak ako „dirigovaním“ a „sekírovaním“ to ani nešlo. Keďže jej herecká predstaviteľka Alena Ďuránová je v tejto úlohe geniálna, zaujímalo nás, či podobné postupy volí aj vo svojom súkromnom živote. „Ktorá žena nemá tendenciu mužov dirigovať? Nemyslím si, že taká existuje, len to niektoré nazývajú „usmerňovanie" alebo niektoré nedostanú priestor od svojho muža, lebo je silnejší. Z čoho vyplýva, že aj muži majú tendeciu dirigovať ženy. Je to taký vzájomný súboj o svoju pozíciu, či pravdu vo vzťahu...Soňa diriguje veľmi rada a páči sa jej to, ale keď si pozriete ako fungujú, respektíve nefungujú jej podriadení v Krivom, bude vám jasné, že inú možnosť nemá,“ vysvetlila s úsmevom.

Alena Ďuránová Zdroj: TV JOJ

​Často sa hovorí, že ženy to majú v prevažne mužských kolektívoch ťažké, no Alena Ďuránová ani v tejto téme nerobí rozdiely medzi pohlaviami. „Toto je večná a veľmi citlivá téma, ktorá nemá víťaza. Je krásne, ak žena rešpektuje muža a muž rešpektuje ženu, či už v práci, alebo doma. A je predsa úplne jedno, čo kto robí, kde robí, na akej pozícii, či je šéf vo firme, alebo šéf doma. Ja osobne sa nesústredím na to, aby som si vydobila rešpekt u mužov, ale na to, aby som si urobila svoju prácu najlepšie ako viem a rešpekt, úctu či slušné správanie od mužov dostávam prirodzene. A ja sa snažím im rešpekt, úctu a slušné správanie vracať,“ dodala.

Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!