Kde sa v skutočnosti nakrúca Hranica? Našich hercov môžete stretnúť na TÝCHTO miestach!

Neodmysliteľnou súčasťou úspešného seriálu Hranica sú aj nádherné obrazy z krásnej prírody. Mnohých preto zaujíma, kde sa vlastne seriál nakrúca. Prinášame vám prehľad miest, na ktorých môžete stretnúť našich hercov aj štáb!

Dej obľúbeného seriálu Hranica sa odohráva v dedinke Krivé v slovensko-ukrajinskom pohraničí. Keďže naši seriáloví pašeráci sa vždy snažia previesť svoj tovar práve cez zelenú hranicu, mnoho scén sa musí nakrúcať pod holým nebom. Koniec koncov, aj samotný hraničný priechod sídli uprostred dychberúcej prírody. To si nesmierne pochvaľujú nielen herci a štáb, ale aj samotní diváci. Zábery z exteriéru totiž vynikajúco dopĺňajú dej odohrávajúci sa v interiéri. „Hranica má veľa exteriérových scén, na denný seriál možno až príliš. Ale ja osobne preferujem nakrúcanie v reálnom prostredí. Je to neporovnateľné s ateliérom. Nakrúcame v lesoch, v kameňolome, na rôznych odľahlých miestach,“ vysvetlila Simona Kollárová alias seriálová Petra Berková.

Hranica - Jozef Pantlikáš a Števo Martinovič Obrazy odohrávajúce sa na slovensko-ukrajinskej hranici sa nakrúcajú neďaleko od Lozorna. Zdroj: TV JOJ

Hoci sa dej Hranice odohráva v slovensko-ukrajinskom pohraničí, v skutočnosti sa nakrúca na Záhorí. Z logistických dôvodov by totiž nebolo možné vyrábať denný seriál v takej vzdialenosti od hlavného mesta. Napriek tomu sa tvorcom podarilo nájsť skvelé lokácie, ktoré pôsobia veľmi realisticky. Seriál sa točí, napríklad, v rozsiahlych lesoch nad Lozornom, pri Devínskom jazere, vo Svätom Jure, v Jablonovom, v Záhorskej Bystrici i pred reálnou hasičskou zbrojnicou v Lozorne.

Hranica - policajti Zdroj: TV JOJ


Sledujte úspešný seriál Hranica každý pondelok a piatok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica