Ivanka rozbehne akciu za záchranu farára Bohuša: Z tohto ale biskup nadšený nebude!

Ivanka Berková je už dlhý čas platonicky zamilovaná do farára Bohuša. Keď sa dozvie, že ho biskup chce poslať na misiu do Afriky, zlomí jej to srdce. Po prvotnom zúfalstve pozbiera všetku svoju odhodlanosť a rozhodne sa rozbehnúť akciu za jeho záchranu. Lenže, predstavovala si to asi trošku inak...

Bohuš je mladý farár, ktorý sa snaží o ovečky vo svojej farnosti starať naozaj náležito. Má veľmi moderný prístup k viere ako takej a rovnako moderné sú často aj jeho postupy. Niet preto divu, že sa doňho zahľadela mladá, krásna, skromná a odhodlaná farníčka Ivanka Berková. Tá svoju platonickú lásku k mužovi svätej čistoty maskuje záujmom o náboženstvo a o faru ako takú. Podľa všetkého však ani ona nie je Bohušovi ľahostajná, no láska k Bohu je pre neho stále silnejšia než láska k žene.

Keď mu ale biskup oznámil, že ho posiela na misiu do Afriky, bol z toho naozaj nešťastný. Nuž, a lepšie na tom nebola ani samotná Ivanka. V prvej chvíli bola zúfalá a nevedela si predstaviť, ako bude bez neho ďalej žiť. No, našťastie, vymyslí nápad, ako Bohuša zachrániť. Rozhodne sa, že v spolupráci s Lukom natočia video, v ktorom občania Krivého povedia, čo pre nich miestny farár znamená. Predstavovala si to ako emotívnu reklamu na tamojšiu faru, ktorá obmäkčí biskupove srdce. Lenže nerátala s tým, že ako to už v Krivom býva, nič nie je také jednoduché. Podarí sa im video zrealizovať a odvrátiť Bohušov odchod do Afriky? Alebo to celé stroskotá a ich zakázanej láske-neláske bude navždy koniec?


Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok a piatok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica