Veľký úspech slovenských hercov za veľkou mlákou: Tak toto sa nepodarí hocikomu!

Piatim členom trnavského Túlavého divadla sa splnil sen, ktorý má azda väčšina umelcov. A to môcť vystupovať a ukázať svoju tvorbu aj v zahraničí. Herci sa pred pár dňami vrátili spoza veľkej mláky, kde zažiarili s jedným zo svojich predstavení!

Do Spojených štátov amerických vycestovali herci Lucia Hurajová, Adela Mojžišová, Radovan Hudec, Štefan Richtárech a Michal Spielmann, ktorí tam prišli s Túlavým divadlom na takzvaný zájazd. Hovorí sa tak predstaveniam, ktoré sa nehrajú len v kamennom divadle, ale herci s ním cestujú za divákmi. Hru Podivuhodné hodiny literatúry Hany a Matúša v Amerike odohrali pre Slovákov, ktorí tam žijú. Túlavé divadlo dostalo pozvanie od slovenského konzula v New Yorku Milana Vrbovského. Práve jemu vďačíme za tento zájazd. Samozrejme, chceme poďakovať aj všetkým, ktorí sa o nás dokonale starali,“ povedal pre joj.sk Michal Spielmann, ktorý aktuálne hviezdi v seriáli Hranica ako policajt Otto Pucher.

Túlavé divadlo USA Zdroj: archív M.S.

Za veľkou mlákou odohrali hneď tri predstavenia, a to v New Yorku na Off Brodway na prestížnej 42nd st. v Theatre Row, v Columbus Club of Arlington vo Washingtone a v Chicagu v Performing Arts Center.Na predstaveniach bola úžasná atmosféra, pretože všetci sme sa tešili z toho, že sme sa stretli a mali možnosť spoznať sa. Diváci sa tešili, že si mohli užiť slovenčinu na javisku v USA,“ prezradil s úsmevom Michal.

Túlavé divadlo USA Zdroj: archív M.S.