Braňo Deák a Simona Kollárová sa vrátili do detstva: Ich spomienky na Mikuláša vás pobavia!

Všetci dospelí boli raz deťmi, no máloktorý z nich si na to pamätá. Tak znie legendárny citát z knihy Malý princ, ktorú napísal Antoine de Saint Exupéry. My sme naspäť do detstva vzali hlavných hrdinov zo seriálu Hranica a chceli sme vedieť, ako vnímali čaro okolo Mikuláša. A ich odpovede vás naozaj pobavia, pretože sú rozkošné tak, ako vedia byť len samotné deti.

Hranica - Mikulas Zdroj: TV JOJ

Rebelka od detstva
Herečka Simona Kollárová, ktorá v Hranici stvárňuje „pašerácku princeznú“ Petru Berkovú, bola veľmi múdrym a vnímavým dieťaťom. Zaujímali ju totiž veci, ktoré vo väčšine jej rovesníci pravdepodobne neriešili. „Mám na Mikuláša pozitívne spomienky. Nebola som z tých detí, ktoré plakávali a mali z Mikuláša traumu. Práve naopak, mňa vždy zaujímalo, či aj Mikuláš celý rok poslúchal,“ zaspomínala si so smiechom. Zábavná je aj jej historka s čertom. Kým ostatné deti z neho mávajú strach, Simona celú „kulehu“ odhalila veľmi skoro. Raz som v škôlke vykrikovala na čerta, že vyzerá ako môj otec. Všetci ma ubezpečovali, že to naozaj nemôže byť môj otec. Po niekoľkých rokoch sa mi priznal - bol to on!,“ zasmiala sa. Originálny bol aj obsah balíčkov, ktoré dostávala. Raz som si našla aj uhlie, no v podobe uhlíkov na skicovanie. Moji rodičia mali vždy zmysel pre humor a pre detaily.

Hranica - Brano Deak Zdroj: TV JOJ

Čert bol najväčším strašiakom
Spomienky na Mikuláša sa u predstaviteľa policajta Šimona Kováča nezaobídu bez historky s čertom. Braňo Deák totiž prezradil, že sa ho ako dieťa poriadne bál. „Čerta som sa bál najviac na svete. Dodnes je v mojich najsilnejších spomienkach na detstvo, pretože bol pre mňa veľkým strašiakom. Ale iba v ten deň. Vtedy tú situáciu neprebil ani Mikuláš. Neskôr som sa ale dozvedel, kto to bol – bola to sestra môjho spolužiaka a kamaráta,“ vysvetlil Braňo. Keďže vyrastal v časoch socializmu, v ktorom sa mnohé tovary nedali bežne zohnať, najviac sa v mikulášskom balíčku tešil práve na ne. „Najviac som sa tešil na mandarínky, ktoré boli v čase môjho detstva nedostatkový tovar. Tomu dnešné deti nerozumejú, pretože sa dajú kúpiť celoročne. Taktiež aj na bežné sladkosti a na adventný kalendár, ktorý som otváral vždy poctivo. Do čižmičky som dostával aj oriešky, sladkosti a lízanky. Nikdy som nedostal cibuľu ani uhlie. Bol som v šoku, keď spolužiaci rozprávali, že ich dostali. Ja som bol asi dobré dieťa,“ dodal s úsmevom.

Hranica - Mikulas Zdroj: TV JOJ

Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok a piatok o 20:35 na JOJke!