Gabika Dzuríková oslavuje okrúhle 50. narodeniny: Pozrite, veď ona sa vôbec nemení!

Patrí k najúspešnejším herečkám svojej generácie, pričom na divadelné dosky sa postavila už počas štúdia. Pred kamerami už stvárnila množstvo rôznych postáv a aktuálne hviezdi v obľúbenom seriáli Hranica. Hoci dnes na torte sfúkne päťdesiat sviečok, pri pohľade na ňu môžeme skonštatovať len jediné. Že sa takmer vôbec nemení!

Herečka Gabriela Dzuríková sa narodila 18. marca 1973 v Košiciach. Vyštudovala herectvo na Vysokej škole múzických umení, pričom na doskách Slovenského národného divadla sa objavila ešte počas školských čias. Stabilnou členkou Činohry sa stala ako čerstvá absolventka. Za dlhé roky svojej hereckej kariéry stvárnila množstvo rôznych postáv vo filmoch, v seriáloch, v dabingu, ale i na divadelných doskách.

Odsúdené Zdroj: TV JOJ

​Rodená Košičanka sa objavila aj vo viacerých projektoch televízie JOJ. Pre divákov bude navždy nezabudnuteľná ako svojrázna väzenkyňa Magorka zo seriálu Odsúdené či ako extravagantná Pipina z Mafstory. Zahrala si však aj v seriáloch Delukse či Bola raz jedna škola. Od januára 2022 hviezdi v obľúbenom seriáli Hranica ako temperamentná Svetlana Otčenášová.

Zdroj: joj.sk

​Gabika Dzuríková je herečkou telom aj dušou. Hoci vždy chodí krásne upravená a na svojom vzhľade si potrpí, radikálne zmeny imidžu kvôli úlohám jej nerobia žiadne problémy. Preto bez váhania kývla aj na návrh, aby sa počas špeciálneho fotenia premenila na známu Kúzelnú opatrovateľku Nanny McPhee. Závažilo aj to, že šlo o postavu z rozprávky, ktoré miluje. „Myslím si, že by bolo veľmi zlé, keby ma prestali baviť rozprávky. Tento čarovný svet musí baviť každého, pretože je to taký krásny únik z dnešnej reality. A vždy tam to dobro zvíťazí. Čo, teda, mnohokrát okolo nás nie. Tak už len preto tie rozprávky milujeme,“ myslí si herečka.

Gabika Dzurikova ako Nanny McPhee Zdroj: TV JOJ

K životnému jubileu v menej celej redakcie srdečne blahoželáme!