Všimli ste si to pri sledovaní? Viacerí herci z Hranice radikálne zmenili svoj imidž!

Obľúbený seriál Hranica sme začali vysielať v januári 2022. Za viac než rok na televíznych obrazovkách sa zmenili nielen pomery v pašeráckej skupine i v samotnom Krivom, ale aj imidž niekoľkých postáv. Všimli ste si to?

Hlavnou hrdinkou seriálu Hranica bola v začiatkoch Petra Berková, ktorú stvárňuje Simona Kollárová. Po ukončení štúdia na vysokej škole v Bratislave sa vrátila do Krivého, kde mala prevziať žezlo v rodinnom biznise. Herečka sa kvôli tejto úlohe musela radikálne ostrihať, pretože ju tvorcovia chceli odlíšiť od rebelky Ley z Nového života. Ako však Simona viackrát spomínala, z krátkych vlasov mala hlavu v smútku. Po dohode s tvorcami sa jej po vyše roku konečne splnil sen a necháva si hrivu dorásť. "Počas nakrúcania projektu som sa s tým nestotožnila. Tie vlasy som mala stále v tvári, stále som si ich dávala za uši... Mám tento cop, ktorý sme nechali vyrastať, aj ofinu sme nechali vyrastať. Cítim sa v tom lepšie a aj sa mi lepšie hrá, keď nemám tie vlasy kadejako v tvári," povedala Simona pre joj.sk.

Hranica - Simona Kollarova Zdroj: TV JOJ

​Kratšie vlasy podľa jej slov pri nakrúcaní často spôsobovali problémy. Keďže seriál sa nenakrúca chronologicky podľa epizód, ale podľa jednotlivých obrazov, tvorcovia sa často zapotili. "Počas projektu som sa musela podstrihávať, keď som ešte mala krátke vlasy. Stávalo sa, že mi vlasy vyrástli pod plecia a natočili sme nejaké scény. Dala som sa ostrihať, zrazu boli nad plecia a nakrúcali sme scény, ktoré na seba nadväzovali. Stalo sa, že som v jednom zábere šla s dlhšími vlasmi a zrazu som vyšla z druhého záberu s krátkymi. Tak to nebolo veľmi dobré. Takto v cope je to super, lebo to nie je vidno," vysvetlila. Jej slová potvrdzuje aj kreatívny producent Hranice Stano Guštafík. "Naozaj sa niekoľkokrát stalo, že sme museli sled obrazov v strižni meniť, aby nám priamo nekolidovali zábery s kratšou ofinou a dlhšou ofinou. Napriek tomu pozornému oku divákov to neušlo a tak sme zmenili účes na taký, kde toto budeme eliminovať. Napokon to vyhovovalo aj Simone, takže boli všetci spokojní."

Hranica - Peter Sklár Zdroj: TV JOJ

​Zmenou imidžu prešiel aj jej seriálový otec Emil Berka, ktorého stvárňuje herec Peter Sklár. Jeho premena však mala úplne iný dôvod. "K svojim vlastným vlasom som sa dostal prirodzene. Pretože predtým som robil na projekte, kde som musel mať zafarbené vlasy a tu mi ich šediveli. Keď sa práca na tom projekte ukončila, tak som sa vrátil k svojej farbe. Je to praktickejšie...ani obliečky doma nemáme špinavé, takže je to fajn," prezradil s úsmevom. Sklárovu pôvodnú farbu vlasov si pochvaľuje aj producent. "Od začiatku by sme boli radšej, keby mal svoje pekné prirodzené šediny, ale nemohli sme to urobiť, keďže v konkurenčnom projekte sa im viac páčil ako brunet. Keďže počas týždňa viackrát striedal pľac Hranice s pľacom druhého seriálu, museli sme akceptovať tmavšiu farbu vlasov, lebo druhý projekt bol už dlhodobo rozbehnutý a meniť farbu viackrát týždenne by určite nebolo dobré ani zdravé pre jeho vlasy," vysvetlil.

Hranica - Martin Šalacha Zdroj: TV JOJ

​Všimnúť ste si tiež mohli, že v porovnaní so začiatkom seriálu aktuálne vyzerá inak aj Sergej Otčenáš v podaní herca Martina Šalachu. Hustú bradu a fúzy si musel oholiť kvôli divadelným predstaveniam. "Čo sa týka Maťa Šalachu, hľadali sme vhodný čas v deji, kedy by bolo najmenšie riziko, že nám jeho brada - nebrada bude skákať v nadväzujúcich záberoch a napokon padlo rozhodnutie ku koncu prvej série, keď sa dejová linka Otčenášovcov vyskytovala menej. V lete tak už Sergej bol bez brady," doplnil Guštafík.


Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok a stredu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica