Roman Poláčik žiari v Hranici i v Nemocnici: Je viac sexi ako lekár, hasič či ako pašerák?

Sympatický herec aktuálne hviezdi v oboch úspešných jojkárskych seriáloch - v Hranici aj v Nemocnici. A v každom z nich ukazuje nielen inú stránku herectva, ale i svojho šarmu!

Herec Roman Poláčik už viac než rok hviezdi v obľúbenom seriáli Hranica, v ktorom stvárňuje pašeráka a dobrovoľného hasiča Kriša Brázdu. A hoci sa to nestáva často, so svojou televíznou postavou má naozaj niečo spoločné. „Keď som bol v stredoškolskom veku, bol som súčasťou Dobrovoľného hasičského zboru v našej dedine. Cvičili sme prevažne za účelom preteku, no dvakrát som bol súčasťou zásahu pri požiari, kde sme pomáhali profesionálom a dodnes si pamätám, aký obdiv som voči nim prechovával. Ten ich presný postup, odvaha a koordinácia,“ povedal predstaviteľ seriálového Kriša. Hoci si vyskúšal, čo to obnáša byť dobrovoľným hasičom, do uniformy by sa už mimo kamier neobliekol. „Je to ťažké a nebezpečné povolanie. Takže som rád, že som zostal len pri tom, že si to môžem zahrať,“ prezradil s úsmevom.

Od januára však môžu diváci JOJky vidieť Romana Poláčika aj v seriáli Nemocnica, v ktorom hrá pediatra Richarda Poláčika. Do deja vstúpil v momente, keď personál Nemocnice svätého Martina potreboval pomoc s ťažkým a komplikovaným detským prípadom. Keďže je fenomenálny lekár, podarilo sa mu tam vykonať špičkový zákrok s novorodencom. A aj k tejto postave sa viaže jedna zaujímavosť. Rovnaký zákrok sa skutočne pred časom na Slovensku realizoval, a to v ružinovskej nemocnici, kde sa robil prvýkrát. Tvorcovia Nemocnice sa tým inšpirovali a prípad použili do seriálu.