Je rozhodnuté! Bohuš odchádza z cirkvi: Pred Šimonom si vyleje srdce a aha, čo mu povie!

Hovorí sa, že srdcu sa nedá rozkázať a je mimo našej kontroly, do koho sa zamilujeme. Svoje o tom vie aj farár Bohuš Chvála zo seriálu Hranica. Hoci nosí sutanu, zahorel láskou k Ivanke Berkovej. Hlboké city k nej však nie sú jediný dôvod, prečo odchádza z cirkvi!

Už dlhý čas bolo všetkým obyvateľom obce Krivé nad slnko jasnejšie, že medzi Ivankou Berkovou a miestnym farárom Bohušom je niečo viac než len kresťanská láska k blížnemu. Obaja sa to však snažili v sebe potláčať, pretože vzťah medzi kňazom v celibáte a vernou farníčkou je niečo nepredstaviteľné. Vyzeralo to teda tak, že sa táto zakázaná láska nikdy nenaplní. Všetko sa ale zmenilo, keď sa Ivanka obetovala a v snahe zachrániť Bohušovho otca pred väzením, sa nechala sama zavrieť. Krivský duchovný si najprv myslel, že cíti len výčitky svedomia. No ukázalo sa, že je to úplne inak a aj on je do nej zamilovaný. V minulej časti sa konečne odhodlal prejaviť jej svoje city a spontánne ju pobozkal.

Keď sa nad tým neskôr zamýšľal, povedal si, že to takto nemôže pokračovať ďalej. Bol si vedomý toho, že sa musí definitívne rozhodnúť. Buď láska k Ivanke, alebo láska k Bohu. A, keďže si uvedomil, že už svoje city nedokáže ďalej skrývať či potláčať, dospel k rozhodnutiu, že vystúpi z cirkvi. Ako prvému to povie Šimonovi, ktorému vyleje srdce a o všetkom mu povie. Úprimne sa mu zdôverí a miestny policajt len bude v nemom úžase. Ako to bude pokračovať ďalej? Ako príjme Ivankina rodina, že sa kvôli nej vzdáva sutany?


Sledujte obľúbenú Hranicu každý pondelok o 20:35 na JOJke!

Tagy: Hranica