Na JOJku sa vracia jedinečná čierna komédia Hrobári: Vitajte vo svete pohrebnej služby!

Na obrazovky JOJky sa vracia úspešná osemdielna miniséria odohrávajúca sa v prostredí pohrebníctva. Pochádza z pera úspešného a talentovaného scenáristu Petra Kolečka, ktorý stojí aj za megaúspešným seriálom Most!.

Striehnu na každého nebožtíka, aby mali z čoho žiť. Aj tak nejak by sa dalo zhrnúť krédo členov rodiny Pipasíkovcov, ktorí sú hlavnými hrdinami čiernej komédie z prostredia pohrebnej služby. Tento rod sa hrobárčine venuje už po niekoľko generácií a vždy sa dedí z rodičov na deti. Pipasíkovci dokážu pozostalým splniť takmer každé želanie a sú výnimočne schopní a podnikaví. Až na isté nepredvídateľné komplikácie.

Autorom scenáru tejto osemdielnej čiernej komédie je uznávaný a mimoriadne talentovaný scenárista Petr Kolečko, ktorý stojí aj za megaúspešným seriálom Most! či filmom Masaryk. V hlavných úlohách sa predstavia herecké esá ako napríklad Jana Oľhová, Ľubomír Paulovič, Jiří Langmajer, Zuzana Mauréry, Csongor Kassai, Michal Režný, Ľudmila Molinová či Robo Jakab. Diváci sa ale môžu tešiť aj na menšie či epizódne postavy, ktoré budú tiež v podaní fantastických hercov.

Bláznivú rodinu Pipasíkovcov mnohí prirovnávali ku kultovým Addamsovcom. Isté spoločné prvky by tam boli, no čo si o tom myslí samotný scenárista? „Ja si myslím, že sa to trošku dá tak povedať. Tá nadsázka je tu asi o málinko menšia než v Addamsovcoch, ktorí sú poriadne štylizovaní. Toto je situované na slovenskú dedinu, ale tiež je to dosť nadsadené. Dá sa povedať, že žánrovo to je sitkom. My sme to ale ani nechceli robiť nejako realisticky, pretože tá téma všadeprítomnej smrti by bola depresívna. Čo sme nechceli,“ vysvetlil Kolečko.

Že sa na tematiku smrti pozerá príliš cez prsty si zas myslí jedna z hlavných ženských herečiek – Jana Oľhová. Myslím si, že ľudia berú smrť veľmi tabuizovane. Ja si myslím, že by sme to mali brať tak trošku normálnejšie, lebo to patrí k životu,“ povedala. Súhlasí s ňou aj režisér Vladimír Skórka, ktorý zastáva názor, že život prináša všeličo. Odjakživa mám rád čierny humor a tragikomický humor. Takže, ja som hrozne rád, že to môžem robiť. Myslím si, že život je taký, ako sa hovorí, horko-sladký. Človek prežíva srandu, ale prežíva aj hrozné chvíle. Ale tie hrozné chvíle vďaka srande dokáže nejako prekonať. Čo sa dá robiť. Ja mám žáner tragikomédia radšej, než klasickú komédiu, pretože je farebnejšia a viac zo života,“ myslí si Skórka.

Sledujte čiernu komédiu Hrobári už dnes po Uhorčíkovi o 21:30 na JOJke!