Haverl ako jeden z najpamätnejších hostí Inkognita: Zaspomínajte si na jeho ostrovtip!

Na jeho humor sa nikdy nezabudne.

Slovensko dnes zažíva smutný deň. Do hereckého neba navždy odišiel vo veku 79 rokov obľúbený herec Leopold Haverl. Jeho odchod prišiel skutočne nečakane pre mnohých z nás. O dva týždne by oslávil okrúhlu osemdesiatku a plánoval aj veľkú oslavu so svojimi najbližšími. Leopold Haverl ešte donedávna hral jednu z hlavných postáv vo výpravnom seriáli televízie JOJ Divoké kone, vďaka ktorému si ho obľúbili aj mladšie generácie divákov.

V novembri minulého roku nás zas poctil svojou návštevou v relácii Inkognito, kde zahviezdil ako tajný hosť. Skvelý herec za vďaka skvelým hláškam a zmyslu pre humor zaradil medzi najpamätnejších hostí v histórii relácie. Najviac ho vtedy hnevalo, že si vôbec nemohol ísť zapáliť von, pretože tam bola pekelná zima. A tak pán Haverl neváhal, zdvorilo sa všetkých prítomných opýtal, či si môže pripáliť a ako prvý a zrejme aj posledný človek v histórii Inkognita si urobil pohodlie a zapálil si cigaretku priamo v štúdiu. A to rozhodne nebolo všetko.

Leopold Haverl bol členom činohry Slovenského národného divadla už od roku 1967, pričom v roku 1980 získal titul zaslúžilý umelec. V roku 2006 mu zas na slávnostnej ceremónii bolo udelené Krištálové krídlo na celoživotné dielo.

Zaspomínajte si v našom videu na veselé momenty Leopolda Haverla ako hosťa v Inkognite.