Najväčšia potupa pre hokejovú legendu: Takto Golonku ešte nikto neponížil!

Aj hokejové hviezdy zažívajú nepríjemné chvíle.

Vo včerajšom Inkognite sme privítali ako tajného hosťa bývalého slovenského hokejistu a trénera Jozefa Golonku alias Žiletku. Ten nám porozprával mnoho zaujímavých pikošiek zo súčasnosti i minulosti slovenského hokeja. Čo sa však za celé roky nezmenilo je fakt, že hokejista musí byť v prvom rade profesionál a mal by myslieť aj na svoje zadné vrátka. Svoje o tom vie aj Žiletka. „Otázka je, čo bude po tom, keď skončíš a keď sa zraníš. Otec mi však vtlkol do hlavy, že v prvom rade musím mať školu,“ hovorí Golonka, ktorý vyštudoval ekonomickú vysokú školu a napokon aj trénerstvo. Isté roky sa dokonca živil aj devízami v cestovnom ruchu či ako riaditeľ najväčšieho slovenského pivovaru. 

Legendu však životom nesprevádza len šport, ale už celých 44 rokov aj jeho manželka. V čom tkvie úspech ich dlhoročného vzťahu? „Celé tajomstvo je v tom, že ja som sa podriadil svojej manželke. Všetky ekonomické i ostatné veci som zveril jej. Nesmiem mať ani platobnú kartu, všetko riadi moja manželka,“ prezrádza šťastný manžel. Golonkovcom to takto funguje už celé roky, hoci aj u nich sa sem-tam objavia menšie hádky. „Nemyslite si, že sa nepohádame. No tá hádka trvá presne jeden a pol minúty,“ smeje sa Žiletka.

Okrem radostných chvíľ sa však aj v jeho živote občas objavia nepríjemné situácie, ktoré ho vedia poriadne zamrzieť. „Pred dvoma rokmi som mal odovzdávať cenu najlepšiemu hráčovi. Keď som prišiel do Národného divadla vo večernej róbe. Naraz prišla organizácia športových novinárov a povedia mi, pán Golonka, prepáčte mi to, ale vašu cenu nebudete odovzdávať vy, ale pán Vújtek,“ začína Golonka rozprávať o svojom nepríjemnom zážitku, ktorý ho poriadne napálil. Čo nasledovalo potom, to nám už prezradila samotná hokejová legenda vo videu.

Najnovši epizódu Inkognita nájdete v našom bezplatnom archíve!