Václav Mika v JOJke: Ako sa cítil tesne pred voľbou nového riaditeľa RTVS?

Ako to podľa neho celé dopadne?

Už o malú chvíľu sa bude rozhodovať o ďalšom osude verejnoprávnej RTVS. A keďže je JOJka otvorená televízia, nebojí sa ani tém, ktoré sa týkajú jej bezprostrednej konkurencie. Voľbu nového šéfa verejnoprávneho telerozhlasu posledné dni napäto sleduje celé Slovensko. Všetko je teraz v rukách poslancov parlamentu, u ktorých doposiaľ nepanuje žiadna zhoda. Všetky informácie však nasvedčujú skôr tomu, že súčasnému riaditeľovi Václavovi Mikovi tikajú hodinky a posledné dni v RTVS má už nadobro spočítané. Alebo to napokon dopadne inak? 

A ako prežíva posledné chvíle pred voľbou nového riaditeľa RTVS samotný Mika? „Voľba je na parlamente, nemám do toho ako zasiahnuť. Uvidíme, ako to dopadne, som pripravený na všetky alternatívy. Všetko už je viac-menej dohodnuté vopred a môže to mať niekoľko scenárov. V zásade sú tri: Buď bude voľba úspešná pre iného kandidáta v prvom kole, alebo bude druhé kolo a budú tam dvaja kandidáti. Teoreticky by som mohol byť ten druhý,“ hovorí Mika a zároveň spomína tretiu možnosť, pri ktorej by zvíťazil on. To už však považuje za najmenej pravdepodobné.

​Súčasný riaditeľ Mika je odborníkmi i verejnosťou považovaný za najúspešnejšieho v histórii RTVS. Niet divu, že verejnoprávny kolos je jeho srdcovkou. Napriek tomu by možnú porážku bral stále úradujúci riaditeľ so vztýčenou hlavou. „Bude mi to pravdepodobne veľmi ľúto, ale na druhej strane môj tím dostal šancu robiť túto prácu päť rokov, čo sa ešte nikomu nepodarilo. Mali sme dobré podmienky na prácu,“ netají sa Mika, ktorému by v prípade prehry bolo najviac ľúto za šikovnými ľuďmi. „Najviac hrdý som na ľudí. Je tu výborný tím, dobré vzťahy a schopnosť ťahať za jeden povraz,“ dodáva Mika. Už o chvíľu sa dozvieme, či bude RTVS pokračovať vo svojej súčasnej stratégii aj naďalej, alebo predsa len nastanú isté zmeny. Jediné, čo je isté už teraz, je fakt, že Václava Miku uvidíte už čoskoro aj v relácii Inkognito.

Nezabudnite sledovať Inkognito s tajnou hostkou Zorou Czoborovou dnes večer o 20:35 na JOJke!