Zvrátia naši hokejisti na olympiáde dlhoročnú kliatbu? Miro Šatan to vidí jasne!

Nič nie je také čierne, ako sa zdá.
Inkognito - Novoročná epizóda 2018 Inkognito - Novoročná epizóda 2018 Zdroj: joj.sk

​Prvým tajným hosťom v novom roku 2018 bude jedna z našich najväčších hokejových legiend – bývalý útočník a držiteľ všetkých štyroch medailí z majstrovstiev sveta Miro Šatan. Hokejová hviezda už síce nepôsobí v našej reprezentácii aktívne, zato tu stále zohráva nesmierne dôležitú úlohu na poste generálneho manažéra. A práve blížiace sa XXIII. zimné olympijské hry v juhokórejskom Pchjongčchangu budú veľkým testom nielen pre našich chlapcov, ale aj preňho samotného. Fanúšikom a celému Slovensku predsa ide len o jediné – skončiť čo najlepšie.

On sám však posudzuje prácu našej reprezentácie z oveľa dlhodobejšieho hľadiska, a tak je vo svojich očakávaniach skromný, hoci už teraz cíti postupné zlepšovanie situácie. „Z pohľadu počtu hráčov nikdy nebudeme veľkou krajinou. Na prvom turnaji na nemeckom pohári sme videli isté zlepšenie. Hoci boli ľudia zvyknutí mať v reprezentácii veľké mená, teraz tam boli neznámi hráči a hrali veľmi dobre. Myslím, že sa to bude postupne zlepšovať a výkon bude hlavne tímová práca. Nebude to o veľkých hviezdach, ale o tom, ako budú spolu hrať,“ myslí si Miro.

​A hoci ľudia budú mať aj na tohtoročnej olympiáde i na majstrovstvách veľké očakávania, Miro všetkým pripomína, že za každým úspechom sa skrýva poctivá a dlhoročná práca, ktorá prinesie ovocie až časom. „Aj na majstrovstvách sveta sme za posledných desať rokov urobili playoff – prvú osmičku – iba dva razy. Naozaj nám trvá veľmi dlho, než si uvedomíme realitu,“ zdôrazňuje Šatan. Napriek všetkému Miro aj my všetci pevne veríme, že sa nám tento rok playoff aspoň raz podarí dostať.

Sledujte novoročné Inkognito s Mirom Šatanom dnes o 20:35 na JOJke!