Skvelá nádej pre nezadaných: Zaujímavé riešenie, ktoré skutočne pritiahne partnera!

Musíme však tomu pomôcť aj sami.

Príchod internetu zmenil radikálne nielen náš pracovný, ale aj súkromný život. Na prvý pohľad by sa napríklad mohlo zdať, že zoznamovanie single ľudí nebolo vďaka nemu nikdy jednoduchšie. Nemusí to však byť vždy pravda. Jednou z hostí novoročného Inkognita bola zástupkyňa tradičnej formy - zoznamovacia agentka Martina Čakajdová. Aj v dobe moderných prístrojov totiž stále fungujú techniky založené na reálnom zoznamovaní medzi štyrmi očami. Je jasné, že táto forma randenia dnes už zrejme nie je pre každého, no zdá sa, že vďaka skvelej úspešnosti má svoje silné miesto všade vo svete.

Len málokto z nás je však až taký odvážny, že sa nebojí osloviť cudzieho človeka kdesi na ulici. Najjednoduchšou cestou je zveriť svoj osud do rúk zoznamovacej agentúry, ktorá sa už o všetko postará. Agentúra napríklad usporiada zoznamovacie akcie a večierky, na ktoré chodia single ľudia, ktorí preferujú starý dobrý osobný kontakt. Po vyplnení špeciálneho formulára agentúra následnej zorganizuje stretnutia a neoficiálne rande. Zvyčajne ide o večierok pre približne 20-30 ľudí, pričom polovicu tvoria ženy a druhú zas muži. „Večierok prebieha dvoma typmi. Jedným z nich je speed dating – rýchle rande. Funguje tak, že príde 20 ľudí – 10 z každého pohlavia. Pri stole však sedia vždy len dvaja. Pár má 5 minút na to, aby sa porozprával a potom sa muž presunie k ďalšej žene a celé sa to opakuje,“ prezrádza odborníčka na zoznamovanie.

Na konci speed datingu rozdá Martina všetkým účastníkom dotazník, kam človek napíše číslo partnera, s ktorým sa rozprával a takisto sa vyjadrí, či má záujem aj o ďalšie stretnutie. Tie potom vyzbiera a vyhodnotí. Výsledok je viac než skvelý. Úspešnosť speed dating rande sa podľa Martininých skúseností pohybuje na úrovni 75-80%. Až takéto množstvo ľudí sa vždy s niekým stretne a vyjde mu zhoda či ďalšie rande. To, či tieto potenciálne vzťahy skončia až manželstvom, však už ďalej agentúra zvyčajne neeviduje. Ďalší osud je predsa len a len v rukách danej dvojice.

Čo však majú ľudia robiť, aby zaujali partnera? „Muž by mal byť dostatočne sebavedomý na to, aby vôbec oslovil ženu a vedel nadviazať konverzáciu. Žena musí dobre vyzerať, prirodzene sa upraviť, nie sa zmaľovať, a ukázať samu seba, svoju inteligenciu a čo robí,“ odporúča Martina.

Celú epizódu nájdete v našom bezplatnom archíve!