Milióny videní a vypredané koncerty pre deti: Miro Jaroš však chystá veľký zvrat!

Prečo ho deti tak milujú?

Verejnosť ho spoznala najmä vďaka speváckej súťaži, počas ktorej ešte nikto netušil, že z neho bude jeden z najúspešnejších spevákov. Miro Jaroš jednoducho našiel dieru na trhu, ktorou sú chytľavé pesničky pre deti. Vďaka nim nielen zbohatol, ale je aj vzorom pre mnohých iných umelcov a navyše idolom detí z celého Slovenska. Všetko to začalo ešte pred približne piatimi rokmi, keď Miro napísal pesničku Veselé zúbky, ktorá sa zakrátko stala hitom.

https://www.instagram.com/p/BliljzsgSQV/?taken-by=jarosmiro

Dnes má, mimochodom, tento klip na YouTube neuveriteľných 13-milónov zhliadnutí. „Text som napísal za približne 10 minút,“ spomína si autor desiatok hitov, ktoré znejú v ušiach najmenším po celom Slovensku. Najprv sa tomuto smerovaniu síce Miro bránil, no raz-dva zistil, že to bolo presne to, čo tvorcovia potrebovali. A napokon aj on sám. Obrovský úspech žne odvtedy na každom kroku až doteraz. Miro tak v súčasnosti patrí k top zarábajúcim spevákom na Slovensku, o čom pred skomponovaním Veselých zúbkov ani nesníval. „Ja som vtedy vôbec nemal prehľad, akí interpreti tu sú. Poznal som jedine Spievankovo. Tí vyšliapali cestu tým, ktorí išli po nich, vrátane mňa,“ hovorí Miro, ktorý si tvorbu Spievankova dokonca pred svojím prvým počinom pre deti ani paradoxne nestihol vypočul.  Dnes je však už všetko inak. Detskí interpreti sa vzájomne podporujú a udržujú priateľské vzťahy.

Tvorba hudby bol pritom Mirov sen odjakživa, a to už od raného detstva. V dvanástich si napísal prvú pesničku a o tom, že bude spevák, sníval prakticky nonstop. Hudba je teda neodmysliteľnou súčasťou jeho života už 40 rokov. Keby však nezačal s detskou hudbou, zrejme by sa ani nesnažil tvoriť pre široké davy. „Predpokladám, že stále by som robil hudbu, no nie pre mnohopočetné davy, ale zrejme pre tých fanúšikov, ktoré som mal aj predtým, než som začal robiť detský projekt,“ zamýšľa sa spevák. Pravdou však je, že mnoho dospelých fanúšikov chodí aj teraz na jeho koncerty. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo Miro chystá už budúci rok album aj pre dospelých.  „Povedal som, že musím, aby som aj ja mal zmenu a dám to tým fanúšikom, ktorí na to čakajú,“ prezradil nám Miro, ktorý si je vedomý toho, že nálepky speváka pre deti sa tak skoro nezbaví.

Miro Jaroš, Zuzka Kanócz a Juraj Loj na nakrúcaní videoklipu k pesničke Balón Miro Jaroš, Zuzka Kanócz a Juraj Loj na nakrúcaní videoklipu k pesničke Balón Zdroj: Facebook Miro Jaroš

Navyše na to ani nemá dôvod, veď jeho klipy majú státisíce až milióny zhliadnutí na YouTube. Vyše štyridsiatka videoklipov mu tak zarába, a jeho finančné konto narastá s počtom kliknutí. Tých, samozrejme, pribúda aj na starších videách. Takmer všetky videoklipy k Jarošovým pesničkám si na seba už dokázali zarobiť. „Prvé klipy mi zarobili na výrobu ďalších klipov. Mám pocit, že sa dá na tom aj celkom slušne zarobiť,“ vysvetľuje Jaroš. Výnimkou je extrémne drahý videoklip k piesni Moje telo, ktorého výroba stála neuveriteľných 28-tisíc eur. „Táto investícia sa síce doposiaľ nevrátila, no mám pekný klip, v ktorom som si mohol aj zatancovať,“ smeje sa úspešný spevák, ktorý má pre svojich fanúšikov neustále pripravené prekvapenia.

VIDEO Miro Jaroš v relácii Nikto nie je dokonalý spomína na trapas z minulosti:

Tento rok Miro chystá reedícia vianočného albumu. „Pred dvoma rokmi som urobil Vianočný album Tešíme sa na Ježiška.  Stalo sa, že pred Vianocami za mesiac, čo bol vonku, sa z neho stal najpredávanejší album na Slovensku. Dali sme ho teda na trh aj o rok neskôr. Album sa znova stal najpredávanejší,“ pokračuje Miro. Takéto situácie sa rozhodne nestávajú často. Aj preto tento album vydá tento rok na vinylovej platni spolu s mnohými ďalšími rozhovormi.

Mira Jaroša uvidíte aj v INKOGNITE dnes o 20:35 na JOJke!