Exkluzívne! Michala Hudáka nechutne zneužili na podvod: Podáva trestné oznámenie!

Herec a zabávač, ktorý je známy z obľúbenej relácie Inkognito, aktuálne neprežíva práve najlepšie obdobie. Jeho meno a tvár totiž neznámy páchateľ na internete spojil s pofidérnym biznisom s kryptomenami. Poškodil tak jeho dobré meno a Hudák plánuje vykonať všetky potrebné právne kroky.

Meno obľúbeného zabávača a hádača z Inkognita, Michala Hudáka, začal neznámy páchateľ bez jeho vedomia spájať s obchodom s kryptomenami. Jeho meno bolo zneužité v článku, ktorý hovoril o tom, že Hudák odporúča ľuďom, aby svoje peniaze investovali takýmto spôsobom. Ide však o obrovský podvod a známa tvár sa o ňom dozvedela úplnou náhodou. „Pred pár dňami mi Maroš Kramár napísal esemesku: Miško, ten biznis s bitcoinami, to fakt funguje? Netušil som, o čo ide. Potom mi Maroš poslal link na veľmi profesionálne spracovanú webovú stránku, ktorú som vôbec nepoznal. Je vidieť, že ľudia, ktorí to robili, si dali tú námahu, aby to pôsobilo dôveryhodne. O to horšie, že som tam našiel moju fotografiu, moje meno a fiktívny rozhovor so mnou o tom, ako je dobré investovať do biznisu s kryptomenami,“ povedal Hudák v exkluzívnom rozhovore pre joj.sk.

Hádač z Inkognita však žiadny podobný rozhovor neposkytoval, a preto plánuje vykonať všetky potrebné právne kroky. „Je to podvod a zneužitie mena. Podľa mňa je to trestný čin. Po porade s mojím právnikom sme rozhodnutí podať trestné oznámenie na zatiaľ neznámeho páchateľa. Je veľmi ťažké dopátrať sa, kto to celé prevádzkuje,“ vysvetlil so slovami, že je veľmi ťažké dopátrať sa k tomu, kto za tým stojí. Zatiaľ sa im podarilo zistiť, že sú za tým ľudia zo schránkovej firmy, ktorá sídli v Mikronézii. Z hľadiska legislatívy je to tak veľmi ťažké rozlúsknuť.

INKO - Michal Hudak Meno a tvár Michala Hudáka zneužili na propagovanie pofidérnych obchodov s kryptomenami. Zabávač podnikne všetky potrebné právne kroky. Zdroj: TV JOJ

​Hudáka najviac mrzí fakt, že týmto informáciám môžu uveriť ľudia, ktorí sú jeho priaznivci. Na základe toho sa potom môžu dostať do problémov. „Mne nejde o odškodné, ale o to, aby sa ľudia zbytočne nenamotávali na niečo, čo im môže poškodiť a pri tom bude figurovať moje meno. Celý život som hrdo a s čistým štítom fungoval a šiel som do vecí, o ktorých som bol rozhodnutý, že sú v poriadku – ak už mám prepožičať svoju tvár. Ale toto rozhodne nijakým spôsobom nekorešponduje s mojím presvedčením a už vôbec nie s mojím pohľadom na svet investovania a biznisu. Je to nechutná záležitosť a veľmi ma to trápi, že moje meno bolo takto poškodené,“ dodal pre joj.sk.

Tagy: Mišo Hudák