Hádači boli v nemom úžase z povolania krásnej Anky: Počuli ste už o takejto profesii?

Do obľúbeného Inkognita prišlo už naozaj veľa ľudí s rôznymi profesiami. Niektoré sú pomerne bežné, iné sú zriedkavé, ale sú aj také, o ktorých väčšina ľudí asi ešte ani nepočula. A práve s takýmto netradičným povolaním prišla do najnovšej časti aj krásna Anka!

V najnovšej časti Inkognita si do kresla pre hostí sadla krásna Anka, ktorá má naozaj zaujímavú a netradičnú prácu. Indíciou bolo „zhmotnenie fantázie“ a hádačom sa napokon po jedenástich „nie“ podarilo prísť na to, že vyrába rozprávkové kostýmy. Nejde však o kostýmy princezien, bosoriek či iných postavičiek z klasických rozprávok, ktoré si obliekajú deti či dospelí na Halloweena či na maškarný bál. Ide o kostýmy zo špeciálnej komunity nazývanej cosplay.Som cosplayer. Je to odvodené od slova kostým – cos a play ako hra. Vytváram kostýmy podľa hier, komiksov, kníh...všetkého, čo vás napadne,“ vysvetlila Anka.

INKO - cosplay Vaiana Zdroj: TV JOJ

​Ide teda o komunitu dospelých, ktorí sa obliekajú do kostýmov z anime, mangy, komiksov, videohier a podobne. Ľudia, ktorí sa takto oblečú, sa potom prezentujú na rôznych súťažiach a výstavách, kde ukazujú svoje umenie. Ani zďaleka totiž nejde len o to, že sa niekto prezlečie za Ironmana či za Frozen. „Samotný kostým porotcovia ohodnotia, ale odohodnotia aj váš performance na pódiu. Či ste stotožnený s tou postavou, či sa pozeráte, hráte alebo rozprávate tak, ako máte. Je niekoľko cosplayeristov, ktorí sa tomuto venujú, ktorí sa naučia aj posunkovú reč. Pretože tá postava, ktorú oni stvárňujú, nevie rozprávať. Tak sa naučia posunkovú reč. Naučia sa strieľať z luku, naučia sa jazdiť na koni. Je tam strašne veľa možností,“ prezradila Anka, ktorá takéto kostýmy vyrába. Hádači boli z jej profesie v nemom úžase a bolo na nich vidieť, že ich táto téma naozaj zaujala.

Sledujte obľúbené Inkognito každý piatok po Hranici o 21:40 na JOJke!

Tagy: Inkognito