TO najlepšie z Inkognita za rok 2023: Netradičné profesie, nečakaní hostia i prekvapenia!

Rok 2023 bol v Inkognite naozaj plodný na zaujímavé a vtipné momenty a bola by škoda, keby sme si niektoré z nich nepripomenuli ešte raz. Vybrali sme pre vás najpamätnejšie chvíle, ktoré sme tento rok spolu pri sledovaní Inkognita zažili!

V roku 2023 nás všetkých opäť držal nad vodou najmä humor. Smiech je totiž zdravý a pomáha nám zvládať aj ťažšie situácie, ktorých bolo za uplynulých dvanásť mesiacov neúrekom. Vtipu a emócií bolo tento rok v Inkognite naozaj dosť a keďže na dobré veci treba spomínať, rozhodli sme sa pripomenúť vám to najlepšie, čo sme v jednotlivých častiach videli!

Prekvapujúce vystúpenie Zuzky Šebovej
O jeden z top momentov sa postarala herečka Zuzka Šebová ešte v Silvestrovskom špeciáli Inkognita, keď si pre divákov pripravila veľké prekvapenie. Zaspievala legendárnu skladbu Šaty od speváčky Mariky Gombitovej. Len čo začala spievať úvodné slová, všetkým padli sánky. Dôkazom bol aj nadšený potlesk a krik z obecenstva v štúdiu i pochvalné pohľady jej kolegov. Zuzka predviedla naozaj geniálny výkon a viacerí ostali v šoku, pretože väčšina ľudí asi netušila, že vie takto úžasne spievať. „Zuzka, z toho sme ostali všetci veľmi prekvapení,“ povedal Čeky. „Moji zlatí...samozrejme, aj toto viem vyfakturovať, takúto službu...kedykoľvek, ozaj,“ dodala so smiechom a humorom jej vlastným.

​Jedinečné a netradičné profesie:
Do Inkognita prichádzajú hostia s naozaj rôznymi povolaniami. Kým niektoré sú pomerne bežné, iné sú vskutku netradičné. A práve takých originálnych, sme mali v štúdiu celkom dosť. Sympatický Patrik prišiel do Inkognita s indíciou "trochu iný outfit", na základe ktorej mali hádači prísť na to, že vyrába liturgické rúcha. Počas rozhovoru prezradil množstvo zaujímavostí. Napríklad aj to, že má klientelu po celom svete. "Čo sa týka liturgickej módy, tak existuje určite nejaký rebríček, kde sa bavíme o nejakých piatich firmách, ktoré už majú svoje meno. Potom sú také bežnejšie firmy, ktoré sú aj na Slovensku. Ja mám trošku exkluzívnejšie tie rúcha, že idú na export do celého sveta," vysvetlil Patrik.

INKO - liturgicke rucha Zdroj: TV JOJ

​So zaujímavým povolaním prišla do veľkonočného špeciálu aj pani Jitka, ktorá pracuje ako trénerka sliepok. A trénovania sa týkalo aj povolanie pána Reného. Pracuje totiž ako tréner pamäti. V obligátnom rozhovore s Vladom Voštinárom okrem iného prezradil aj veľkú zaujímavosť. Hoci vo všeobecnosti panuje názor, že pamäť súvisí s vekom, nie je to úplne pravda. Všetko je podľa neho otázkou cviku. "Samozrejme, môžeme povedať, že vek je určitým spôsobom výhoda. Ale nie je to vekom, pretože pokiaľ sa pamäť trénuje, tak môže človek dokonca i starší prevalcovať študenta," vysvetlil.

​​Noví hádači:
Aj v roku 2023 sa do hádačského panelu posadili nové tváre. Stabilný tím tento rok doplnili zabávači Tomáš Hudák, Michael Szatmary, Fero Joke a Evelyn Kramerová.


Rekordne uhádnutí hostia
S niektorými povolaniami sa naši hádači poriadne potrápia, iné uhádnu rekordne rýchlo. Často to súvisí s tým, ako je postavená indícia, no významným faktorom je pri hádaní aj šťastie a dobrý odhad. Ako obvykle, najlepšie to s hádaním šlo Mišovi Hudákovi. Ako napríklad v prípade, keď na základe indície "malé a strakaté" prišiel na to, že pracuje ako chovateľ prepelíc. Excelovala však aj Zuzka Šebová. Pani Oľga prišla do štúdia z indíciou „Tiež si vie pamätať“ a veľmi rýchlo uhádla, že vyrába matrace. Triumfoval aj Jozef Vajda, ktorý vďaka indícii "staré ako nové" okamžite prišiel na to že sympatický Martin pracuje ako čalúnnik.

​Sexi outfit Zdeny Studenkovej
Úspešná herečka je známa nielen svojím vyberaným vkusom a citom pre módu, ale aj tým, že sa o seba často a rada stará. Výsledkom jej pravidelnej starostlivosti o pleť i o telo je to, že vyzerá naozaj fantasticky. Dokázala to aj v Inkognite, keď sa v jednej z častí predviedla v dráždivom outfite. Pod sivé saténové sako si obliekla rafinovaný priesvitný sieťkový top, z ktorého jej vykúkala zvodná čipkovaná podprsenka. Herecká ikona tak pôsobila veľmi žensky a sexi. Ako sa hovorí - kto vie, ten vie!

INKO - Zdena Studenkova outfit Zdroj: TV JOJ

​Vtipné príhody hostí
O vtipné situácie sa v Inkognite tento rok často postarali aj naši hostia. Svojimi príhodami z práce či pohotovými reakciami neraz rozosmiali moderátora, hádačov i divákov. Patril k nim aj pán Roman, ktorý pracuje ako rušňovodič. "Čo urobí rušňovodič, keď ide vlak, ale idú aj pochody?" opýtal sa Vlado Voštinár. Narážal na to, že v rušni sa toalety nenechádzajú a teda ho zaujímalo, čo urobí rušňovodič, ak mu treba na záchod. "Ešte pri osobnej doprave sa to dá, že rušňovodič stojí v stanici. Pri nákladnej doprave tiež stojí v stanici, ale keď má vlak 500-600 metrov, tak od staničnej budovy je to ďaleko. Niekedy to nevyjde vždy do tej stanice, takže ostáva to na trati...keď sa ináč nedá, tak zastavíte vlak a idete do kukurice," povedal Roman so smiechom.

​Divákov i hádačov poriadne rozosmiala aj Andrea, ktorá robí transplantácie vlasov. "Už sa niekedy stalo, že niekto ráno pozbieral z vankúša vlasy a doniesol vám to, že doložiť?" zavtipkoval Vlado. A ani netušil, aká šou vznikne z tejto nevinnej otázky. "Áno, stalo sa mi to. Nie zrovna z vankúša, ale z taxíka," podotkla lekárka. "Počkajte, ale toto mi príde ešte bizarnejšie," zareagoval Vlado. "Ty si nikdy nezaspal v taxíku?" spýtal sa Mišo Hudák so smiechom. "Stratíš vlasy, aj dôstojnosť," dodala na záver Evelyn.

Čekyho nadupaná improvizácia na bicích
Čekyho poznáme z televíznych obrazoviek ako hádača z Inkognita, no v prvom rade je to famózny a nesmierne talentovaný muzikant. Svoje nadanie často predvádza aj v obľúbenej relácii a stalo sa tak aj v jednej z tohtoročných častí. Po vystúpení hostky, ktorá okrem iného pracuje aj ako bubeníčka, sa opýtal, či si to môže tiež vyskúšať. Sympatická tmavovláska mu to samozrejme dovolila, a tak si Čeky spontánne sadol za jej bicie. K svojmu hudobnému prejavu pripojil aj improvizovaný text, do ktorého zapojil aj svojich kolegov z Inkognita. Po chvíli to ale rozbalil naplno a divákov tak totálne dostal do varu. Nadšene mu tlieskali a kričali na plné hrdlo.

​Partneri v Inkognite
V jednej z tohtoročných častí Inkognita nastala jedinečná a neopakovateľná chvíľa. Do kresla pre tajného hosťa si totiž sadla úspešná herečka Jana Labajová. Tá tvorí pár s moderátorom a zabávačom Jurajom Šokom Tabačkom, ktorý práve vtedy sedel v paneli ako hádač. Hádanie tajného hosťa tak malo naozaj špecifickú príchuť. Po niekoľkých ďalších otázkach bolo každému jasné, že tajným hosťom je sympatická herečka. Už na prvý pohľad bolo zrejmé, že Šoka to nesmierne potešilo, pretože sa celý rozžiaril. "Dobrý večer, dámy a páni, chcel by som privítať..." začal. Do toho mu však skočili jeho kolegovia. "Však pokľakni," zavtipkoval Mišo. "Vytiahni ten prsteň," zakričal Čeky.

INKO - Jana Labajova a Soko Zdroj: TV JOJ

​Nečakaný hosť v štúdiu
Moderátor i hádači sa v Inkognite stretávajú s naozaj rôznymi povolaniami. Vždy je príjemným spestrením relácie, ak hostia prinesú ukážku svojej práce či jej časť predvedú priamo v štúdiu. Keď ale prišla do Inkognita riaditeľka Eko Parku, všetci boli vo vytržení. Na nakrúcanie totiž priniesla leňocha! ​Azda najlenivšie a najpomalšie zvieratko na svete vyvolalo na nakrúcaní obrovské emócie a vo vytržení boli všetci - hádači, moderátor, diváci v obecenstve i štáb. Priscilla bola v štúdiu veľkou celebritou a každý sa jej chcel dotknúť, či sa s ňou odfotiť. Najvtipnejší bol však moment, keď Mišo Hudák a Šoko samičku leňocha dabovali.

​Obrovské prekvapenie
V Inkognite si do kresla pre hostí sadla aj usmievavá Lucie, ktorá prišla s indíciou "naostro". Tá mala hádačov doviesť k tomu, že pracuje ako filmová kaskadérka. Plavovláska sa špecializuje na pády z výšky, ktorá sa pohybuje okolo dvadsiatich metrov. K tejto práci sa však nedostala zo dňa na deň. Lucie je totiž bývalá vrcholová športovkyňa, ktorá sa venovala skokom do vody z desaťmetrovej výšky. Po čase ale presedlala na skoky vo voľnej prírode zo skaly. Práve vtedy sa však nakrúcal film, do ktorého potrebovali kaskadérku na skok z výšky a oslovili práve ju. Súhlasila a tak sa začala jej nová pracovná etapa.


Najväčší šok však v Inkognite prišiel v momente, keď sa moderátor Vlado Voštinár opýtal, na akom filme pracovala naposledy. "Naposledy som spolupracovala na filme Jej telo. Je to film o mojej sestre a o mojej celej rodine. Hovorí o tom, ako zaobchádzame so svojím vlastným telom. Moja sestra bola vrcholová športovkyňa," povedala Lucie Absolonová Andělová. "Nemyslíte vážne, že to je....jeminenky," vyhŕkol prekvapený Mišo Hudák. "Ja odpadnem," dodala Zuzka Šebová.

​bonus:
Najčudnejšie povolanie na svete
Do obľúbeného Inkognita už zavítali hostia s všakovakými profesiami a pri mnohých z nich sme sa viacerí poriadne čudovali. Je možno otázkou času, kedy si do kresla pre hosťa sadne niekto, kto má povolanie, aké opisoval v jednej z epizód Mišo Hudák. "Nedávno som zažil...z auta vystúpili dve dámy, niekde z Ázie. Vybrali z ruksakov hračky, nastajlovali ich, naštelovali ich a robili im fotky v pozadí s historickou pamiatkou. To som zažil v Toskánsku...," začal svoje rozprávanie Mišo. Vzápätí však povedal niečo, čo znelo ešte čudnejšie. "Potom som sa informoval a existuje vraj celá služba...že ty zoberieš bohatého človeka hračku na dovolenku a za to dostávaš prachy. Normálne ti hradia všetko. Hračka má svoju izbu, hračka má všetko svoje, ležadlo na pláži...len musíš zdokumentovať, že toto hračka zažila. Tú dovolenku...," vysvetlil.


Sledujte Silvestrovský špeciál Inkognita už na Silvestra o 20:30 na JOJke!

Tagy: Inkognito