Režisér Jan Hřebejk o seriálovej Ivete: Alžbeta Ferencová môže byť veľkým prekvapením!

Seriál Iveta štartuje už zajtra a my vám prinášame rozhovor s uznávaným režisérom, Janom Hřebejkom, ktorý mal pod palcom aj nový komediálny seriál. Ivetu v Alžbete Ferencovej skutočne našiel a môže byť podľa neho veľkým prekvapením. Na čo sa podľa neho môžu diváci tešiť?

Na otázku, čím bude tento seriál iný od projektov, ktorým sa venoval doteraz, mal Jan Hřebejk jasnú odpoveď. Za veľké plus berie fakt, že seriál napísal Petr Kolečko, ktorý vytvoril množstvo úspešných komediálnych projektov. „Petr Kolečko má takú schopnosť, s takým, povedzme ostrým humorom vystihnúť podstatu nejakých situácií a stretov, či už etnických, alebo civilizačných, takže som rád, pretože teraz som točil veľa vecí vážnych, tak som strašne šťastný, že sme zase robili komédiu,“ prezradil nám v rozhovore režisér Jan Hřebejk.

Silná bude podľa neho aj herecká zostava. Na seriáli pracovali známi, ale aj menej známi herci. „Okrem Alžbety Ferencovej a Milana Ondríka a Zuzany Mauréry, ktorí tým prechádzali nejak, je tam množstvo hercov ako z toho východu, tak Bratislavy či nehercov, tak som zvedavý, ako sa to publiku bude páčiť,“ pokračoval. Zdá sa tak, že sa v tomto seriáli stretne skutočne silná herecká zostava.

Zvláštnu pozornosť si zaslúži hlavná hrdinka, Iveta, ktorú stvárňuje krásna Alžbeta Ferencová, známa aj pod umeleckým menom Zea. „U tej titulnej postavy sme museli vychádzať z toho, že na začiatku je to také divoké dievča z východného Slovenska, ktoré nikdy nikde nebolo, je svojrázna, pije alkohol, ale zároveň výborne vyzerá, výborne tancuje a zároveň spieva,“ vysvetlil nám Hřebejk v rozhovore. Toto všetko našiel práve v Alžbete, ktorá sa tancu spevu a modelingu venuje už dlhé roky. „Ak by som nemal obmedzenie, ako má vyzerať, tak takto všestrannú herečku by som ťažko hľadal, ale ešte mala byť nádherná, ešte mala byť trochu Rómka, keďže je to takýto príbeh a ja som ju v tej Alžbete našiel a myslím, že to môže byť veľké prekvapenie, pretože ona nie je herečka, ona žije v Čechách a začína sa etablovať ako speváčka a tanečníčka, ale tu hrá rolu, na ktorej to stojí a padá,“ dodal na záver. Máme sa tak rozhodne na čo tešiť! Viac o seriáli sa dozviete vo videu HORE!

Nenechajte si ujsť nový komediálny seriál Iveta, už 8. januára o 20:35 na JOJke, a to v dvoch častiach za sebou!