Viktória Petrášová o svojej neľahkej úlohe v Ivete: Názory na vzhľad a váhu považuje za tabu!

Seriál Iveta patrí síce ku komediálnym žánrom, no ako ste sa mohli presvedčiť v poslednej epizóde, nájdu sa v ňom aj ťažšie témy. Medzi ne patrí napríklad anorexia, s ktorou v seriáli bojuje modelka Karolína. Tú stvárňuje herečka Viktória Petrášová. Čo nám k tejto téme povedala?

Kým modelka Karolína v seriáli Iveta bojuje s anorexiou, ktorú sa snaží zakryť, no neúspešne, herečka, ktorá ju stvárňuje, s ňou našťastie skúsenosti nemá. Ako nám ale Viktória Petrášová v rozhovore prezradila, rozhodne má skúsenosti s narážkami na jej váhu, ktoré jej nikdy príjemné neboli. Celý život som tých chudších tvarov a celý život sa stretávam s tým, že ľudia to vnímajú buď, že to je dar, alebo keď sa žena vysloví, že to pre ňu nie je úplný komfort, tak na to tak nereagujú. Málokedy sa stretnete s tým, že človek sa s niekým stretne, kto je plnších tvarov a povie, že fuj, ty si tučná. To sa nehovorí, to nie je spoločensky akceptované, je to drzé, ale veľakrát sa mi stalo, že bože fuj, ty si chudá, priber! Málo ľudí si uvedomuje, že je to pre ženu rovnako nekomfort, rovnako tlak na psychiku a na to čo cíti a náhodou ak má žena ešte aj problém psychický, že sa to týka tej anorexie, tak si myslím, že je to dosť alarmujúce a mali by sa ľudia zamyslieť nad tým, ako komunikujú tieto veci,” vysvetlila nám Viktória v rozhovore.

Herečka zároveň pripomenula, že aj keď s týmto problémom osobne nestretla, vie sa vcítiť do kože tých, ktorí to šťastie nemali. “Ja som nemala nikdy problém s anorexiou, som skôr človek, ktorý strašne veľa je, len to nie je vidno, ale viem si predstaviť, že to môže byť náročné pre tieto ženy,” povedala nám v rozhovore.

Viktória zároveň priznala, že keďže je sama chudších tvarov, často sa stretáva s nevhodnými poznámkami na adresu jej postavy či váhy. Teraz si už z toho ťažkú hlavu nerobí, no nebolo to tak vždy. “V Období puberty sa ma to dotýkalo veľmi. Keď som bola mladšia, tak som nosila aj v lete dlhé oblečenie, aby som to schovala,” prezradila Viktória. Začala na to odpovedať s nadhľadom so slovami, že sa vída v zrkadle a že vie, ako vyzerá.

Nenechajte si ujsť nový seriál Iveta každú nedeľu o 20:35 na JOJke!