Otec improvizácie Daniel Dangl: V Kukátku som sa ocitol náhodou

Prečo ho v Kukátku neuvidíme v jednej z hereckých postáv?

Hrdým otcom nového zábavného improvizovaného sitcomu je známy herec, režisér a scenárista Daniel Dangl, ktorý prezradil mnoho zaujímavostí zo zákulisia nakrúcania, ale aj z tvorby jeho najnovšieho umeleckého dieťaťa, na ktoré môže byť právom hrdý. Známy humorista neskrýval emócie po skončení prvej časti Kukátka: „Ja mám taký opačný pocit, ako má človek, ktorý je dve minúty pod vodou. Ten sa teší na výrazný nádych a ja na obrovský výdych, že to máme za sebou a s emóciou, že sme zachránený“ povedal Dano Dangl s humorom sebe vlastným.

Prezradil, že nápad, urobiť improvizovaný sitcom, vznikol už pred tromi rokmi až nepríjemne racionálne: „Poznajúc túto partiu ľudí, ktorých mám veľmi rád, tak som mal pocit, že ich potenciál v improvizácii nie je dostatočne vyčerpaný, ale cítil som, že je potrebné posunúť to niekam inam ako len do čistej improvizácie, a tak sme zvolili polcestu a sami sme zvedaví ako to celé vypáli.“ V sitcome Kukátko ho neuvidíme na divadelných doskách ako herca, ale ako rozprávača, ktorý posúva dej a dáva hercom pokyny ako hrať. Pódium mu chýba, ale neľutuje, že mu „prischlo“ miesto na druhej strane javiska: „Nie je to situácia, v ktorej by som sa šťavnato a úžasne cítil, ale je to úloha, v ktorej som sa ocitol náhodou.“

Všetky podrobnosti o jeho novom projekte a klebety zo zákulisia nám povedal Dangl hneď po ukončení nakrúcania prvej časti improvizovanej šou Kukátko. Daniel Dangl študoval na strednom odbornom učilišti polygrafickom, po ňom sa dostal na VŠMU v Bratislave. Po skončení vysokej školy v roku 1997 pôsobil dva roky v Košiciach. Má slobodné povolanie, živí sa najmä dabingom, účinkuje v bratislavských divadlách GUnaGU a LUDUS. Účinkoval v rôznych, najmä humoristických reláciách.

Nenechajte si ujsť nový improvizovaný sitcom Kukátko s Danielom Danglom, Petrou Polnišovou, Ági Gubikovou, Juraj Kemkom, Róbertom Jakabom, Lukášom Latinákom a Mariánom Miezgom už 27.1 o 21:30 na Jojke!