Komediálny a provokatívny seriál Ministri je späť: Toto sú TOP hlášky a videá!

Asi nám dáte za pravdu, ak povieme, že spoločnosť má vo všeobecnosti pocit, že politici nie sú ľudia na správnom mieste. Nech ide o akýkoľvek štát, politici skrátka ľuďom ležia v žalúdku. Presne tejto myšlienky sa drží seriál televízie JOJ s výstižným názvom Ministri.

Komediálny seriál Ministri si zobral na mušku pomerne háklivú tému – politiku. Práve táto oblasť trápi a hnevá ľudí azda najviac, pretože politici priamo alebo nepriamo ovplyvňujú naše životy. Spoločnosť má vo všeobecnosti pocit, že väčšina politikov nie je zrovna na tom najlepšom mieste a pozícii. Nuž, a tejto myšlienky sa nový seriál drží. Hoci tvorcovia odkazujú, že akákoľvek zhoda s reálnymi osobami je len čisto náhodná, pravdou je, že v jednotlivých častiach zaznejú aj notoricky známe hlášky ako „nasadneme do tankoch“ či „človek človeku“. Ako to teda vlastne je? „Nie je to písané na nejakú konkrétnu vládu. Samozrejme, sú tam isté symptómy, ktoré môžu pripomínať niektorého toho politika, ale tí scenáristi sa väčšinou riadili tak, že sa snažili vypichnúť hlášky alebo veci, ktoré súviseli s nejakou témou. Vkladajú ich do úst jednotlivým ministrom bez ohľadu na to, či patria tej alebo tej postave. Čiže, budeme tam počuť niekoľko freneticky známych hlášok, ale rozhodne nebudú kopírovať toho ministra, ktorý ich vtedy povedal,“ vysvetlil režisér Ministrov Edo Kudláč. Ministri skrátka divákom ukazujú možné zákulisie politickej scény, ktorá možno napriek komickej nadsázke a nadhľadu nebude až tak vzdialená realite.

Pripomeňme si, o čom je seriál Ministri:

Na Slovensku vládne silná politická strana, ktorá získala v posledných voľbách dosť percent na to, aby vytvorila vládu sama. Na čele tejto vlády stojí najväčší narcis a egomaniak, ktorý urobí naozaj čokoľvek, aby dosiahol všetko, čo chce a aby jeho vládnutie nikdy neskončilo.Pomáhajú mu pritom jeho lojálni ministri - bizarné a svojské postavičky klamárov, podvodníkov, bývalých väzňov či vekslákov, až po obyčajnú tetu z dediny, ktorá je „zhodou okolností“ krstnou mamou premiéra. Celá vláda je založená na princípe rodinných, či kamarátskych vzťahov z detstva. Toto status quo naruší nový element v pilotnej epizóde - mladý nevinný chlapec Daniel, z ktorého premiér spraví ministra životného prostredia.Premiér je spokojný, lebo verejnosť prijme nového ministra s nadšením, dokonca im raketovo rastú preferencie. Ostatní ministri sa prítomnosti cudzinca vo vláde zatiaľ neobávajú, sú si totiž istí, že ho časom spracujú. Mladý minister ešte netuší, do čoho sa to vlastne namočil a že sa zamiešal medzi otruby. Zožerú ho svine?

Rozhovor s režisérom Ministrov nájdete vo videu:

​Sledujte seriál Ministri každý štvrtok o 20:35 na JOJke!