Luciána Čvirková

Najvyššia finalistka Miss sa ide ukázať svetu!

Luciána Čvirková cestuje na medzinárodnú súťaž do Bieloruska.

V ostatnom ročníku skončila ako druhá vicemiss, už o pár dní však opustí Slovensko.  Luciána Čvirková odchádza o pár dní na medzinárodnú súťaž krásy do Bieloruska. Bude historicky prvou reprezentantkou na Miss Supranational, na ktorej má zastúpenie takmer 100 krajín sveta.

O garderóbu a hlavné, finálové šaty sa Čvirkovej postaral módny dizajnér Libor Komosný, ktorého model mala Luciána aj počas finálového večera Miss Slovensko. ,,S Liborom sme si počas nášho národného finále veľmi dobre rozumeli. Je vtipný a skutočne veľmi kreatívny,“ povedala Čvirková.

Samotné finále sa napokon uskutoční 6. septembra v športovom paláci v Minsku. Luciána pritom v Bielorusku ešte nikdy nebola. „Je to ale asi osud. Celý minulý rok som totiž bývala na internátnej izbe so študentkou z Bieloruska. Nejaké informácie o tejto krajine samozrejme mám,“ prezradila Luciána, ktorá bola tento rok najvyššou finalistkou Miss Slovensko.

Na jeseň budú slovenské farby vo svete reprezentovať aj ďalšie finalistky Miss Slovensko 2013. Absolútna víťazka Karolína Chomisteková odcestuje  začiatkom septembra na najprestížnejšiu súťaž ženskej krásy Miss WORLD, ktorá sa bude tento rok konať v Indonézii a prvá vicemiss Nikoleta Duchoňová sa na jeseň pokúsi o úspech v Japonsku na MISS INTERNATIONAL.