Chomisteková ide na Miss World 1

Chomisteková mieri do Indonézie: Aké sú jej šance na Miss World?

Na medzinárodnej súťaži krásy bude mať viac ako 130 súperiek.

Miss World! To je výzva aj pre víťazku súťaže Miss Slovensko 2013 Karolínu Chomistekovú. Včera opustila slovenskú pôdu a nabrala smer Bali, neskôr sa presunie do Jakarty. Slovenskú krásu bude reprezentovať na 63. ročníku medzinárodnej súťaže krásy, na ktorej sa zúčastnia víťazky súťaží Miss z viac ako 130 krajín sveta. ,,Po prvý raz idem sama tak ďaleko z domova a na tak dlho. Pocity sú teda zmiešané, ale keďže som pozitívne naladený človek, verím, že všetko dobre dopadne,“ povedala Chomisteková.

Okrem dvoch kufrov, v ktorých má zbalené množstvo večerných i koktejlových šiat, bude Karolína dohliadať najmä na unikátne husle, ktoré si na svetovú súťaž vezie práve pre talentovú súťaž. Nádherný kroj zapožičal najkrajšej Slovenke umelecký súbor Lúčnica a pochádza z okolia Nitry. Do sveta vezie Chomisteková aj obrazovú knižku o Slovensku od Karola Kállaya či ručne vyrezávanú plastiku Oravského hradu, pod ktorým sa narodila. V kufri pôvabnej Karolíny je ale napríklad aj kameň, ktorý mala každá delegátka priviezť zo svojej krajiny a ich spojením vznikne ,,medzinárodná“ skalka v jednom z parkov v Jakarte.

Finálový večer MISS WORLD sa uskutoční 28. septembra v Jakarte a Chomisteková verí, že ju príde podporiť časť jej rodiny. ,,Plánuje za mnou prísť rodina, ale nechám sa prekvapiť. Už teraz ale cítim, že by pre mňa prítomnosť blízkych ľudí bola veľkou podporou. Dúfam, že sa všetko vyvinie tak, aby v hľadisku bolo vidieť slovenské vlajky,“ uviedla pred odchodom na súťaž.