Predstavujeme vám finalistky Miss Slovensko 2023: Ktorá z dievčat je vaša favoritka?

Tohtoročná súťaž v sebe nesie dôležitý odkaz a to, že najdôležitejšia nie je vonkajšia krása, ale charizma, potenciál a odhodlanie pracovať na sebe a byť inšpiráciou. Dvanásť finalistiek tento potenciál rozhodne má a preto sa jedna z nich stane novou Miss Slovensko 2023.

Diverzita je mimoriadne dôležitá, uviedol riaditeľ súťaže Michael Kováčik, a preto sa finalistkami súťaže Miss Slovensko stali rôznorodé dievčatá - s rôznymi povahami, záujmami, typmi postáv a rozdielnou vizážou. Organizátori tým chcú ukázať, že krása, charizma a osobnosť môžu byť vnímané rôznorodo.

Finalistky 27. ročníka súťaže zažili svoju spoločnú premiéru 7. februára v priestoroch jedného z bratislavských hotelov, kde ich pred zástupcami médií oficiálne uviedol riaditeľ súťaže Miss Slovensko Michael Kováčik. Sú to študentky rôznych vysokých škôl, stredných škôl, ale i pracujúce dievčatá. Majú rôzne zamerania a pochádzajú z viacerých kútov Slovenska. Je medzi nimi majsterka sveta v tancoch, aktivistka za menšiny, moderátorka podcastov, atlétka, tanečnice, modelky, študentky sociálnych vecí, ekonómie, marketingu i žurnalistiky. Majú svoje predstavy o živote a ambiciózne ciele a sny. Odteraz sa všetky uchádzajú o titul Miss Slovensko 2023.

Ak sa im tento cieľ splní, chceli by ho využiť na charitatívne i filantropické účely, chceli by byť inšpiráciou ďalším mladým dievčatám a chcú odovzdať správne etické hodnoty. "Tento ročník je pre nás naozaj dôležitý a bude zároveň veľmi ťažký. Sme pripravení obhájiť našu myšlienku a zameranie súťaže na hľadanie osobnosti. Táto idea oslovila a zároveň osmelila tento rok rekordný počet dievčat. Prihlásilo sa ich až 1175. Z nich sme do semifinálového kola vybrali tiež rekordných 120 dievčat. Spolu 9 porotcov vyberalo takmer 10 hodín, dievčatá prešli až štyrmi výberovými kolami a pohovor absolvovali aj v anglickom jazyku," povedal Kováčik.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Miss Slovakia (@missslovensko)

Súťaž Miss Slovensko je odrazový mostík a životný štart pre finalistky, ktoré majú snahu rozvíjať sa a pracovať na sebe. Samotná súťaž je precízny 5- mesačný proces vzdelávania, individuálnej práce s dievčatami, ktoré sa naučia všetko o etikete, ako vystupovať v spoločnosti, ako komunikovať, ako vystupovať pred kamerou. Budú sa vzdelávať v cudzích jazykoch, v oblasti zdravej výživy, budovaní reputácie a podobne. To všetko môžu využiť pre svoj ďalší rozvoj.

Finalistky Miss Slovensko 2023:
1. Karolína Barancová, 21 rokov, Banská Bystrica
2. Sonja Kopčanová, 22 rokov, Banská Bystrica
3. Kinga Puhová, 22 rokov, Dunajská Streda
4. Karolína Bazsóová, 18 rokov, Staré
5. Laura Weiterschutz, 23 rokov, Prievidza
6. Vanessa Gáborová, 20 rokov, Dolná Krupá
7. Nina Nemčoková, 20 rokov, Bratislava
8. Romana Ugrayová, 21 rokov, Kežmarok
9. Petra Siváková, 22 rokov, Šamorín
10. Vanesa Čuriková, 23 rokov, Ilava
11. Alžbeta Bielková, 24 rokov, Žilina
12. Daniela Vojtasová, 22 rokov, Dolný Kubín