Predstavujeme novú šikovnú dvojku: Vlastná kuchárska kniha a recepty, aké ste nevideli!

O Lhotovcoch ešte budeme veľa počuť.

Včera nadišiel osudný a smutný deň pre ostrieľané dievčatá Suchovské, keď im po štyroch úspešných kuchárskych počinoch prekazila výhernú šnúru nová rodina v zložení maminy Hely a syna Mirka. Kuracina od Suchovských na kokose bohužiaľ nestačila na šafranové rizoto, hoci to tiež šafran nevidelo ani z diaľky. U špecialistu však napriek tomu bolo jednoznačným víťazom. Vydarené a takmer dokonalé jedlo nebolo výsledkom náhody, pretože Lhotovci sú poriadni profíci a s varením majú bohaté skúsenosti.

Veľkým plusom v ich kuchyni je najmä to, že všetky recepty pochádzajú z vlastnej hlavy maminy Hely. „Keď mám nejaký nápad, ja si k tomu ešte čo-to dorobím. Vezmem si niečo aj z troch-štyroch receptov a urobím to po svojom,“ prezrádza talentovaná mamina, ktorá varí už od svojich dvanástich rokov, keďže ju k tomu donútili okolnosti.

Jej nesmierny talent a mimoriadne pozitívny vzťah k vareniu sa pretavili do vlastnej Helinej knihy s receptami, ktorá sa teší u čitateľov nesmiernej obľube: „Mala som veľa receptov a deti mi hovorili, že mama vydaj knihu, nech to máš všetko pokope a to sa nedá všetko mať. Ale vydala som knihu a ľudia na ňu veľmi dobre reagujú.“ Kniha sa od iných líši napríklad aj tým, že ako bonus sa v nej nachádza africká kuchyňa v nezmenenej podobe a ľudia tak majú možnosť dozvedieť sa mnoho vecí o tomto kontinente a ochutnať iné chute, na aké nie sú zvyknutí. Hela by si priala aj do budúcna vydať ďalšiu knihu. Je teda už na prvý pohľad jasné, po kom má jej syn Mirko taký obrovský talent vo varení.

Sledujte ďalšie kuchárske počiny Lhotovcov už dnes večer o 17:55 v premiérovej epizóde Moja mama varí lepšie ako tvoja.

Ak ste zmeškali posledné epizódy v televízii, nájdete ich všetky v ARCHÍVE zadarmo.