Halušky od Bučkovcov dali žalúdku zabrať: Jožkovi spôsobili poriadnu behačku!

Ledva stihol dobehnúť.

Prvý špeciálny duel Moja mama varí lepšie ako tvoja medzi BučkovcamiHetešovcami sa niesol v znamení súboja bryndzových halušiek a „hetešovského“ rezňa s ryžou. Obe jedlá boli pomerne ľahko zvládnuteľné a špecialistka na každom z nich našla aj mnohé pozitíva. „Jánošík“ napokon porazil „Straussa“ a zvíťazili Bučkovci s ich haluškami zo špaldovej múky. Ani to samozrejme neznamená, že boli bezchybné. Špecialistka im vytkla hlavne rozplesknutú konzistenciu a primalé množstvo slaniny: „Naozaj netreba šetriť slaninou a miešať so smotanou.“ Bučkovci si svoj recept napriek všetkým výhradám starostlivo obraňovali a nedostatok slaniny pripísali tomu, že museli použiť práve anglickú. „My robíme s domácou slaninou, tá je aspoň mastnejšia. Takže to bol problém, ani nie že málo, ale tá anglická. Bryndza bola veľmi dobrá, vraj sa nemala riediť smotanou. Toto je starý recept, mňa to naučila moja mama,“ obraňovala si vlastnú receptúru pani Anka.

Samozrejme, poriadnu dávku kritiky si vypočuli aj od súperov, Hetešovcov, ktorí sa už pri ochutnávaní obávali toho najhoršieho. „Vôbec mi to nechutí, ja sa bojím. Črevo je črevo,“ vyjadrovali Hetešovci svoje veľké znechutenie.  Jožko sa nám neskôr priznal, že na druhý deň ledva dobehol na toaletu. „Viete, čo sa mi stalo z tých bryndzových halušiek? Ja som dostal normálne behačku. Viete si predstaviť, že som musel zísť z 11-árovej záhrady dole do domu?“ zdôveril sa nám Jožko s následnými tráviacimi problémami. Pani Marta s ním absolútne súhlasila, keďže aj podľa nej bolo jedlo nechutné a hlavne mastné.

Sledujte ďalšie vtipné momenty v treťom súboji Hetešovcov a Bučkovcov v špeciáli Moja mama varí lepšie ako tvoja už dnes večer o 20:35 na JOJke!