Náročných receptov sa Habovci neboja: V inovatívnosti sme prekonali aj Lhotovcov!

V čom sú ich recepty iné?

Rekordmanmi v počte výhier v Moja mama varí lepšie ako tvoja nie sú Habovci nadarmo. Za ich bezkonkurenčným úspechom stojí nepopierateľný talent, obrovský temperament a šikovné ruky pri príprave jedál. Ani väčšina ich receptov však nemá v našej relácii obdoby. Mnohé z nich sú výsledkom čistej improvizácie, no napriek tomu často vyzerajú ako z tej najluxusnejšej reštaurácie. Hoci by sa mohlo zdať, že náročnosť ich receptov môže byť oproti súperom nevýhodou, Vilo sa nebojí a berie to ako veľkú výzvu. „Komplikovaných receptov sa nebojím, ale pri nedávnej panenke to bolo napríklad tesné. Keby lepšie prevarili ten steak, tak ideme domov,“ na rovinu priznáva Vilo.   

Habovcom sa posledné týždne skutočne darí, no od začiatku až doteraz zažívajú počas záverečného hodnotenia rovnaké muky ako na začiatku. „Každá jedna časť je o tom, že buď, alebo. Ale verím si, aj keby sme prehrali, tak recept sme urobili taký, aký som si ja predstavoval,“ hovorí oduševnený kuchár, Vilo.

Azda najporovnateľnejšou dvojicou s Habovcami sú Lhotovci, ktorých jedlá boli takisto na veľmi vysokej kvalitatívnej i estetickej úrovni. Vilo si však myslí, že predsa len majú aj oproti Mirovi a Hele navrch. „Ja sa snažím, aby ten tanier nebol zašpinený, lebo Miro tam napríklad dal plátky cukety, potom tam dal korenie dookola a podobne. Tá doba tu už bola, už je to prekonané. Jedlo má byť na stred, lebo aj do reštaurácie keď idete, tak čo tam má byť prvé, aby oko jedlo,“ vysvetľuje Dávidov otec rozdiely medzi ich receptami a tými od Lhotovcov. „Ja sa teda snažím, aby bol ten tanier taký vyšperkovaný,“ dodáva Vilo.

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!