Prečo musia súťažiaci v skutočnosti uvariť až štyri porcie? Dôvod je jednoduchý!

Úloha kuchárov je náročnejšia, ako sa zdá.

V kuchárskej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja sa už od začiatku stretávame s presne vymedzenými pravidlami zo španielskej predlohy. Dve dvojice, jeden moderátor, jeden špecialista a výhra 500 eur. Všetko toto je súčasťou každej epizódy obľúbenej relácie, ktorá sa teší vašej veľkej priazni. Existujú však veci, o ktorých ste možno doposiaľ predsa nevedeli. Jednou z nich je aj počet porcií, ktoré musia v skutočnosti všetci pripraviť. Na konci varenia vždy vidíme dve porcie jedál, avšak v skutočnosti potrebujeme až štyri. Moderátor Milan Junior Zimnýkoval nám bližšie vysvetlil, prečo musia všetci naši súťažia počas ochutnávky súperov dochystať a naaranžovať ešte ďalšie dve porcie.

Vysvetlenie je vskutku jednoduché: Jedna porcia ide súperovi na ochutnávku, druhá skončí na jazyku špecialistu. To sú tie, ktoré vidíme hneď po dovarení. No potom prichádzajú na rad ďalšie dve, ktoré súťažiaci dotvárajú a objavia sa na stole až v záverečnom hodnotení. Tretia skončí na kraji stola oproti jedlu súpera a štvrtá je ukrytá pod zvonom v prípade výhry. Kuchári tak musia vopred myslieť na to, že variť musia vo veľkom.

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!