Detský úsmev vyčaruje „handmade“ hračkami: Budú jej šikovné ruky stačiť na Habovcov?

Veronika deťom venovala celý svoj život.

S príchodom nového týždňa sa nám v Mojej mame predstaví aj nová šikovná dvojica – mama Silvia s dcérou Veronikou. Svoje kuchárske sily si zmerajú v súboji proti legendárnym Habovcom, čo rozhodne nebude ľahká úloha. Obe si to naplno uvedomujú: „Súperi sú dobrí a skúsení, no rady by sme si trúfli vyhrať, máme ešte veľa iných receptov, ktoré by sme chceli ukázať.“ Svoje šance vidia najmä v tom, že na rozdiel od Habovcov dnes budú variť kapustový prívarok so špekáčikmi – tradičné jedlo, ktoré by malo chutiť prakticky každému. „Máme ľudové jedlo a oni majú modernejšie. Je to klasika vhodná aj pre rodiny, hocikto si ho môže navariť. Predsa len v tom ich boli drahšie ingrediencie,“ hovorí kuchárka Veronika. Podľa nej sú staré klasiky veľkou výhodou, ktorú ocenia aj deti.

Práve na deti berie Veronika najväčší ohľad a venuje im celý život. A nielen tým vlastným. Vyrába totiž originálne textilné hračky, dekorácie, obrazy a maľuje tiež na tričká, aby tak urobila všetkým deťom radosť. Jej výtvory sú skvelé ako darček pre deti k narodeninám a meninám. „Dopíšem aj meno, čiže sú pre konkrétne dieťa. Sú to rôzne opice, anjeli, mackovia a iné zvieratká,“ vysvetľuje Veronika. Vzťah k tomuto peknému remeslu má už odmalička, no najviac to prerástlo po narodení vlastných detí, keď začala maľovať originálne tričká aj im. Teraz jej deti dokonca pri výrobe hračiek pomáhajú. Niet divu, že kreativita sa u mladej kuchárky prenáša aj do varenia. Dnes večer tak uvidíme, ako veľmi jej šikovné ruky pomôžu pri varení v Mojej mame.    

Sledujte sympatickú Silviu a Veroniku v súboji proti Habovcom v premiérovej epizóde Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!