Z kuchyne rovno na svah: Dušan so Sandrou nemajú talent len v rukách, ale aj v nohách!

Lyžovať vás naučia už za tri dni.

Sú to šikovníci nielen v kuchyni, ale aj mimo nej a dobré meno robia ako na Slovensku, tak i v susednom Rakúsku. Dušanovi a Sandre Gašparíkovcom ide v Mojej mame poriadne karta. Dnes ich uvidíme už po siedmy krát. Rovnako ako varenie je však zaujímavé aj ich súkromie. Sandra žije momentálne spolu s manželom a malým synčekom v Rakúsku, kde si užíva starosti i radosti materskej dovolenky. Dušan takisto trávi väčšinu času práve v tejto krajine. „Ja sa venujem môjmu povolaniu posledných šesť rokov ako inštruktor lyžovania v Rakúsku a v lete ako učiteľ jachtingu – takisto v Rakúsku,“ hovorí Dušan.

Lyžovanie síce nie je vždy malina, no skúsený inštruktor hovorí, že lyžovať sa naučí každý, kto chce. „Záleží od talentu a netalentu, koľko to potrvá. Je veľa vecí, ktoré človeka ovplyvňujú: váha, vek, strach, chcenie, donútenie. Ženy by vedeli rozprávať, aké to je, keď ich muž núti lyžovať, to nie je dobré,“ hovorí skúsený kuchár a inštruktor lyžovania a jachtingu v jednom. Človek v strednom veku, tridsiatnik, sa podľa neho naučí lyžovať v pohode za tri dni. Jablko však nepadlo ďaleko ani v prípade dcéry Sandry, ktorá tiež učí lyžovať. Najprv začínala na detskej zjazdovke, kde učila najmenších. Naučiť sa lyžovať sa deti dokážu už od troch rokov. Všetko je to len o talente a publiku.

Ako je to však s ubúdajúcim snehom na zjazdovkách? Je to skutočne vážny problém? Dušan si myslí niečo iné. „Predposlednú sezónu toho bolo veľmi veľa, poslednú sezónu toho bolo veľmi málo, no nejako sa to vždy unormálni. Človek má pocit vďaka televízii, že o desať rokov dolyžujeme, ale aj keď u nás nie je sneh, tak vzdušnou čiarou päť kilometrov navalilo dva metre snehu,“ myslí si Dušan, ktorý verí, že snehu nebude ubúdať, ale naopak pribúdať. Už čoskoro sa totiž vráti opäť na rakúske svahy do jeho obľúbenej práce a hobby v jednom.

 Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!