Závraty v hlave a nebezpečne vysoký tlak: Marianna skolabovala priamo pred kamerami!

Dostane sa z toho bez ujmy na zdraví?

Súťažiaca Marianna, ktorú dnes čaká spolu s priateľom Petrom v poradí siedmy súboj, dnes zobrala varenie až príliš vážne, čo sa podpísalo aj na jej zdravotnom stave. Počas nakrúcania komentárov k vareniu sa jej nebezpečne začala točiť hlava, až napokon skolabovala. Stres z varenia a napätá psychika sa prejavili na nebezpečne vysokých hodnotách jej vysokého krvného tlaku. „Najskôr sa mi zatočila hlava, kým Peťo vravel výpovede. Vtedy som sa oprela o stenu, zatočila sa mi hlava a tvárila som sa, že sa nič nedeje. No keď som začala rozprávať a pýtali sa ma otázky, videli, že rozprávam od veci a nevnímam ani to, čo sa ma pýtajú,“ vysvetľuje Marianna, ktorá na sebe nechcela do poslednej chvíle nechať nič znať. 

V tom sa muselo nakrúcanie okamžite prerušiť a rýchlo zavolali Marianninho priateľa Petra, ktorý zostal v ešte väčšom šoku než ona. „Akurát som si robil kávu a niekto zakričal, aby zavolali zdravoťáka. Prvé, čo mi napadlo, že sa niekto porezal. Išiel som sa nakuknúť a neveril som vlastným očiam. Mal som milión myšlienok, no našťastie mi hovorila, že už je lepšie. Až vtedy som zistil, že problém je s Miou,“ hovorí Mariannin priateľ Peter.

Zdravotník okamžite zmeral Timkovej mame tlak. Z nameraných hodnôt však zostal nemilo zaskočený. Mariannin tlak sa ustálil až na hodnotách 160 na 90. Najpravdepodobnejšou príčinou tohto alarmujúceho čísla bol aj podľa zdravotníka stres. Po pokojovom režime a vypití dvoch litrov vody sa našťastie Marianne časom uľavilo, o čom následne svedčali aj hodnoty ďalšieho merania tlaku, ktoré sa znížili na „normálnych“ 130 na 90. Všetko teda našťastie dobre dopadlo. Marianna s Petrom však už našťastie mali dovarené a čakalo ich už len záverečné vyhodnotenie. Podľa ich slov by totiž už ďalšie varenie istotne nezvládli. „Ak by sme mali skončiť, tak so vztýčenou hlavou, veď do siedmich kôl sa nedostane hocikto,“ uzatvárajú optimisticky.

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!