Opálený a plný nových inšpirácií: Korbelič sa vrátil z exotickej dovolenky ako iný človek!

Čo nové sa naučil obľúbený špecialista?

Len pred pár dňami docestoval z exotickej dovolenky a v súčasnosti už dobronzova opálený naplno zarezáva v Mojej mame. Reč je o obľúbenom špecialistovi Martinovi Korbeličovi, ktorý sa len prednedávnom vrátil z oddychovo-pracovnej dovolenky na Srí Lanke. Okrem oddychu stihol ochutnať skvelé koreniny, zažiť zaujímavú chuť ovocia a okoštovať perfektné jedlá. Vďaka pestrému programu mu tri týždne ubehli ako voda. „Mám veľmi rád ázijské, indické a kari chute. Bolo tam to ho veľa. Každá kuchyňa bola minimálne na štandardnej úrovni, všade to malo svoju chuť a nápad,“ prezrádza Martin. Čo ho však prekvapilo najviac, bola chuť rôznych druhov ovocia. S ovocím z našich supermarketov sa to podľa Martina nedalo ani porovnať. „Od manga až po banány, chuť tých ovocí bola úplne iná, než tých, ktoré chodia k nám,“ pokračuje Korbelič.

Špecialista okúsil okrem ovocí a korenín takisto ajurvédske liečivé mastičky. Nohy ho takisto zaviedli aj do spicy záhrady. V nej uvidel na vlastné oči, ako rastú koreniny. Zážitky však neskončili len pri obdive a teórii. Martin si totiž na vlastnej koži vyskúšal varenie v jednej srílanskej rodine. „Bol to veľký zážitok. Robil som tam seafood – polievku, langusty i krevety. Tam netreba veľa vymýšľať, všetky produkty majú svoju kvalitu a chuť,“ vysvetľuje obľúbený špecialista. Na oplátku od miestnych zas ochutnal ich vlastné kari a domáce špeciality.

Z trojtýždňovej dovolenky sa vrátil nielen s novými surovinami, ale najmä s novými zážitkami a kuchárskymi vedomosťami. „Rôzne druhy korenín použijem aj doma. Nepodarilo sa mi sem síce priniesť autentickú chuť, výnimočnosť, čerstvosť korenín a surovín, zato triky a nápady áno,“ chváli si Martin pobyt na Srí Lanke. Veríme, že novými tipmi a trikmi inšpiruje aj všetkých divákov v Mojej mame.

Sledujte premiérovú epizódu relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!