Nevyhovárajte sa na genetiku a máte vyhraté: Cyrilov recept k štíhlej línii máme na dosah!

Je to pritom jednoduché.

V Mojej mame ste si mimoriadne obľúbili novú sympatickú dvojicu Donala a Cyrila. Oboch spája okrem úprimného kamarátstva napríklad aj to, že Donal je zadaný práve vďaka Cyrilovi, ktorý mu dopomohol k nájdeniu priateľky v čase, keď bol jeho osobným trénerom. Osud zariadil, že aj vďaka nemu sa dal Donal dokopy s Cyrilovou sestrou a odvtedy to medzi nimi skvele klape. Samotný Cyril pritom v súčasnosti nemá žiadnu priateľku. Jeho srdce je však naplnené jeho najväčšou láskou, ktorou je šport – fitness a naturálna kulturistika. Jeho cieľom je to, aby boli ľudia v konečnom dôsledku šťastní a spokojní sami so sebou, a to aj bez utrpenia. „Súčasťou každej premeny k lepšiemu je určite správna strava, ale nemalo by to byť žiadne trápenie, skôr by to mal byť životný štýl a niečo, čo máme radi,“ myslí si Cyril, ktorého korene siahajú až do afrického Konga, odkiaľ pochádza jeho otec.

​Ak si niekto myslí, že chudnutie a štíhla línia je hlavne o genetike, v ktorej by mali mať Afričania navrch, mýli sa. „Je to paradox, veľa ľudí si myslí, že je to len o genetike, ale nie je to len o tom. Sám som mal veľa zdravotných problémov. Nie tak celkom je tá genetika veľký faktor, skôr tá tvrdá práca a zasvätenie športu. Všade sa nájdu aj obézni ľudia. Kto má prístup k chladničke, bude obézny,“ myslí si Cyril. Ľudia by podľa skúseného trénera nemali robiť sebe zle, keďže každým priberaním má človek o 50 percent vyššie riziko chorôb.  „Dokonca aj pri teroristických útokoch je tam vyšší cieľ na zasiahnutie. Ale to je skôr ako motivácia,“ smeje sa Cyril.

Nikdy som neovplýval žiadnym veľkým talentom, avšak Boh ma obdaril jednou úžasnou vlastnosťou, ktorú naprieč zivotom stále zveľaďujem a zdokonaľujem..... Je to schopnosť pracovať a rásť ............. NEVZDÁVAŤ SA a čeliť výzvam ktoré nie sú práve najjednoduchšie..................... .. PRACOVAŤ až kým úloha nieje dokončená......... a BOJOVAŤ aj keď sa zdá že boj je už prehratá záležitosť................... .tvrdá práca porazí talent ak chceš súperiť s ostatnými!....... avšak pre mňa ten najdôležitejší a najťažší súper som JA SÁM..... (ME Myself and I)........... .s chrbatom som mal také problémy že som si myslel že už nikdy nebudem ani len športovať, nie to cvičiť s ťažkými váhami................ Doktori mi vraveli že možno bude lepšie keď sa činiek už ani nechytím................. Avšak vždy som mal sen ktorý vidím stále a zreteľne a nemienim sa ho vzdať............. . začal som študovať učiť sa od tých najlepších a stále pokračujem, najlepšie čo môže človek pre seba urobiť je snažiť sa RÁSŤ, každý jeden deň nezáleží v akom ohľade či si unavený, po oslave alebo po práci, vždy to budeš len ty proti sebe, obklop sa tými ktorý ťa ťahajú hore a pamätaj........ Keď máš Boha na svojej strane nič nieje nemožné. ..... napriek tomu že ešte stále necvičím ani zďaleka tak ako pred tým cítim sa 100%tne lepšie a je len otázka času kedy to dotiahnem do konca,...... možno o 15mesiacov pozadu ale mysľou stále vpredu...... VŽDY ROB NIEČO EXTRA! #vovnútrisaskrývaúsmev #určisicieľavydajsanašialenenaročnúcestu #nestarajsaoľudítítozatebanespravia #Godbeglory #fitnessmotivation #bodypositive #positivevibes #keepgoing #dontgiveup #nevzdavajsa #pracuj #czechfitnesspeople #fit #prague #Bratislava #trencin #košice #public #comunity #social #pozitivne #motivacia #hardwork #workinsilence

Príspevok, ktorý zdieľa Cyril Dongo (@cyril_body),

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!