Toto doma radšej neskúšajte: Fero Sedlák vytasil nebezpečnú vychytávku!

V Mojej mame prebieha ďalší špeciálny týždeň, v ktorom si proti sebe opäť zmerajú sily špecialisti Martin Korbelič a Zuzka Sabolová proti Ferovi Sedlákovi a moderátorovi Juniorovi. Fero sa dnes dokonca rozhodne vytasiť nečakanú zbraň, akú sme v histórii relácie ešte doposiaľ nemali.

Tento týždeň sa v Mojej mame nesie v znamení obrovskej odvety špecialistov, ktorí neváhajú siahnuť až na dno svojich síl. Ako to už býva dobrým zvykom, opäť je na prvom mieste panika. Nechýbajú však ani nové recepty na skutočne vysokej úrovni, ktoré svojím odborným okom hodnotí nový, no rovnako nekompromisný špecialista Michal Konrád. Aby však toho nebolo málo, niektorí zo súťažiacich zabojujú aj so špeciálnymi zbraňami. Už dnes tak napríklad Fero Sedlák vytasí v kuchárskom súboji nečakanú zbraň, akú ešte Moja mama nezažila. Pri príprave slivkovej zmrzliny s cviklovo-čokoládovou polevou si totiž pomôže tekutým dusíkom. Ten využil na to, aby odkôstkované a skaramelizované slivky bleskurýchle zamrazil.

Fero Sedlák využil pri varení aj tekutý dusík Fero Sedlák využil pri varení aj tekutý dusík Zdroj: TV JOJ

​Mrazené ovocie Fero následne vo výkonnom mixéri rozmixuje a vytvorí sa tak akoby zázrakom slivková zmrzlina. Za taký krátky čas by bez tekutého dusíka Fero a ani nikto iný vytvoriť čerstvú zmrzlinu nedokázal. "Ksi skaramelizujete slivky, hodíte ich do mrazničky. My to teraz potrebujeme urýchliť. Dá sa to takýmto tekutým dusíkom. Išlo len a len o čas. Je to vec, ktorá sa využíva v kuchyni, navyše je to efektné. Toto ale doma neskúšajte," radí všetkým divákom Junior. Zuzka a Marek sa nemohli na parové divadlo od chalanov jednoducho vynadívať. Takáto úžasná vec sa v bežných slovenských domácnostiach len tak ľahko nevidí. "Ja mám rád tieto efekty, lebo toto je to, čo u mňa robí z varenia zábavu," dodal samotný Fero, ktorý takýmto spôsobom šikovne ušetril drahocenné minúty, ba priam hodiny. 

Sledujte reláciu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!

Tagy: Fero Sedlák