Ako variť doma zo zásob? Ukážeme vám v špeciálnych častiach Mojej mamy!

Aj bežné jedlo môže vyzerať na tanieri ako hotová delikatesa. Tento týždeň pre vás nakrúcame špeciálne časti, v ktorých špecialisti varia podľa toho, čo je doma bežne v chladničke aj v týchto neľahkých časoch. Po prvýkrát tak nepôjde o výhry, ale skôr o akúsi školu varenia.

​Aktuálna náročná situácia vo svete i na Slovensku príliš gastronómii nepraje. Vieme to aj my v relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja, kde si uvedomujeme, že momentálne nie je v možnostiach väčšiny ľudí zažiť gastronomické "nebíčko v papuľke", ale variť z toho, čo doma máme. Obmedzené nákupné doby a počty ľudí v obchodoch nás donútili limitovať naše nákupy na nevyhnutné minimum. Keď nám niečo doma chýba, dvakrát si rozmyslíme, či pôjdeme každý deň do obchodu, alebo budeme variť z vlastných zásob. 

​A práve preto sme tematicky prispôsobili reláciu Moja mama varí lepšie ako tvoja na využitie čo najbežnejších ingrediencií. Tento týždeň sme pre vás nakrútili nové časti, v ktorých budú variť špecialisti Marek Ort a Michal Konrád podľa toho, čo bežne mávame doma v chladničke. Popri varení majú dostatok čase hovoriť o jedle či o tom, čo všetko sa dá nahradiť inými alternatívami. Bežné veci, za ktoré by sa niekto hanbil ísť do telky, lebo nie sú špeciálne, oni povýšia na špeciálne. "Pozrite si, ako môže bežné jedlo vyzerať na tanieri. Ako obohatiť chuť napríklad obyčajnej majonézy, čo určite doma zvládnete. Moja mama sa zmenila na školu varenia Mojej mamy," pozýva vás moderátor Milan Zimnýkoval k sledovaniu nových častí už od budúceho týždňa. Ešte predtým však môžete v priebehu tohto týždňa sledovať aj klasické epizódy. Tešte sa na nové nápady, s ktorými bude aj karanténa oveľa príjemnejšia. 

Špeciálne časti Moja mama varí lepšie ako tvoja uvidíte už od pondelka o 18:00 na JOJke!