Prekvapenie v uzlíku

Recept od Ševcechových.

Suroviny:

600g mleté bravčové mäso
1 Niva – trojuholník
250 ml smotana na varenie
2x vaječný žĺtok
Soľ
Špáradlá
Drvená rasca
500g brokolice
Mletá červená paprika sladká

Postup:

Uzlíky: Bravčové mäso okoreníme a opečieme. Lístkové cesto rozdelíme na 4 kusy a do každej časti vložíme opečené mäso. Uzlík dobre uzavrieme špáradlom a potrieme žĺtkom. Dáme piecť do rúry na 180-200 st. celzia na 10-15min (kým nie je upečené do zlatista).

Nivová omáčka: Nivu nakrájame na malé kúsky. Vložíme do zohriatej smotany na varenie a miešame na miernom ohni, kým sa nerozpustí.

Brokolica: Brokolicu sparíme a posypeme drvenou rascou.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do štvrtka o 17:55 na JOJke!