Kuracia pečeň na ihle a šalát Coleslaw s pomarančom

Recept od Lhotovcov.

Suroviny:

600g  čerstvých kuracích pečienok
200 g  prerastenej slaniny v kuse
1 mala hlávka bielej kapusty
1 väčšia mrkva
1 pomaranč
2 PL olivového oleja
čerstvá petržlenová vňať
1 mladá cibuľka
3 PL vínneho octu
3 PL trstinový cukor
1 PL tatárskej omáčky light
3 PL bieleho jogurtu
soľ
korenie
malá hrsť vlašských orechov 

Postup:

Kapustu očistíme a  nakrájame na rezance. Mrkvu očistíme a nastrúhame nahrubo, zalejeme olejom, vínnym octom, pridáme cukor, soľ, korenie, posekanú mladú cibuľku a na tenké plátky očistený a pokrájaný pomaranč, petržlenovú vňať, tatársku omáčku a jogurt. Všetko spolu premiešame a dáme chladiť  do chladničky.

Pečienku umyjeme, osušíme a odblaníme. Potom pokrájame na veľké kusy a slaninku na kocky. takto pripravenú pečienku napichujeme na špajle, striedame so slaninkou a opekáme na panvici.

Kým sa nám pečienky opekajú, opražíme si na hrubo posekané vlašské orechy.

Pri servírovaní ihly s pečienkou jemne osolíme a okoreníme.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!