Palacinky s nutelou, jahodami a šľahačkou
17.09.2015 - 19:00
Recept od Báthoryovcov.
Suroviny:
500ml polotučného mlieka
220 - 250g hladnej múky špeciál
4čerstvé vajcia
štipka soli
1vanilínový cukor
slnečnicový olej
nutela
jahody
šľahačka
Postup:
Necháme odpočívať 5 - 10 minút, aby cesto dostalo správnu konzistenciu.
Na horúcu panvicu dáme pár kvapiek oleja a menšiu naberačku cesta, ktoré necháme rozliať na celú panvicu. Opekáme z oboch strán dozlatista. Potom plníme nutelou (prípadne môžeme aj inou „sladkou“ variáciou), upravíme na tanieri, ozdobíme jahodami a šľahačkou a podávame.
Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!