Talianske hríbové rizoto

Recept od Veselých a Smrečanských.

Suroviny:

2 – 3 PL olivového oleja
½ masla
1 cibuľu
200 g ryže určenej na talianske rizoto
100 – 200 ml suchého bieleho vína
mleté biele korenie
soľ
0,5 l zeleninového alebo mäsového vývaru
200 g sušených hríbov (dubáky)
100 g strúhaného parmezánu

POSTUP:

Sušené hríby namočím do horúceho vývaru (používam pripravený domáci vývar, dá sa použiť aj bujón). Na oleji a kúsku masla opečieme nakrájanú cibuľku. Keď je cibuľka sklovitá, pridáme ryžu a chvíľu pražíme. Ryžu podlejeme vínom a posypeme bielym  korením a štipkou soli. Keď sa víno odparí, začneme pridávať vývar s namočenými hubami. Na strednom ohni a za stáleho miešania pridávame vývar, kým ryža nezmäkne. Ak je ryža mäkká, odložíme ju zo šporáku a pridáme 2 lyžice masla a parmezán, dochutím soľou a korením podľa potreby. Rizoto necháme odstáť a následne servírujem posypané parmezánom.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!